Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ajánlanátok motorokat nekem?

Ajánlanátok motorokat nekem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ősszel, legkésőbb jövő év elején szeretnék vásárolni egy "kismotort". Tudom, sok ilyen kérdés van, de gondoltam leírom részletesen a dolgokat, ilyen csak nem lesz még egy itt :D . Kétkerekű előéletem csak 20 év kerékpározás (mtb) verseny szinte van (21 éves vagyok :D), de abba kell hagynom egészségügyi gondok miatt, motoros tapasztalatom pár kör a haverom simson motorján, és a váltás elsőre tökéletesen ment, így bele mernék vágni elsőnek egy váltós motorral. A papír költségeken kívül csak 250 000ft-ot tudok összekaparni vért verejtékezve, (Folytatom tanulmányaim). Van egy pár "elvárásom" a jövendőbelimmel kapcsolatban.... Egyik lenne a megbízhatóság, és a másik a fenntartási költség (mintha egy lányt keresnék) a kopó alkatrészeken kívül. A többi eltörpül ezek mellett, de nem elhanyagolható. Jó lenne, ha kényelmes lenne, tehát tudjak vele menni békésen egy 100km-t bármikor, legyen esztétikus.

Ami fontos, hogy B kategóriás jogsim van, most nem tudnék áldozni jogsira, meg felesleges is lenne, majd ha dolgozok rendesen. Jó lenne, ha 125ccm-es lenne, tudom, hogy törvénytelen, de nem akarok a b125-el bénázni, utána a rendszámmal, meg miegyéb, tudom, hogy ha lebukok, szívok, de ezt a kockázatot vállalom, mert azért jó lenne, ha egy egyenes úton lakott területen kívül egy kicsit húzhatok neki, vagy egy veszélyes szituációban is jó az erőtartalék szerintem. Egy kategória van kizárva, az a robesz. Minden más jöhet, persze a nagy testű robogó is, de inkább ilyen enduró felé hajazok, bár egy nagy testű robogó tuti kényelmes lehet. Városban mászkálva használnám, szigorúan csak aszfalton, meg heti kétszer 50km-et mennék vele a koleszból haza. Persze egy 100km-es "túra" a balcsira sem lenne rossz vele. (Érdekes, amíg írom a gondolataimat, egyre jobban hajazok a nagy robogóhoz). Elnézést a nagy gondolat menetért, de ittam egy sört, és a kreativitás előretört. Ha tudtok linkelni motorokat, esetleg típust mondani, vagy bármi segítséget adni, azért hálás lennék. Szeretném megszeretni a motorozást, később szeretnék egy szép nagy suzuki túragépet, fontos a rutin. Lehet, hogy a pénzemhez képest sok az elvárásom, de azért valami a motoros világból csak csurran-cseppen nekem is.

Előre is nagyon szépen köszönöm!

2012. júl. 11. 20:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én 2 évnél régebbi B-s jogsival csináltam Ak-t. Mindenhol azt mondták hogy vihetek vele utast rögtön.
2012. júl. 11. 23:21
 12/13 anonim ***** válasza:

"#10 mr.flash válasza:

Nem. Sokan hiszik ezt.

Ugyanis kategóriánként van, tehát hiába van B-s jogsija akár 40éve, ha frissen szerzi meg az A-t akkor 2évig kezdő jogsija lesz.

[link]

Itt a rendelet is."

---

A rendelet ezt írja:

5. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.

---

Tehát az első alkalommal történő megszerzéstől két év. Nem ír semmit, ami arra vonatkozna, hogy kategóriánként értelmezendő. Onnantól, számít a két év, hogy először jogosítványt szerzel.

Nem logikus, persze, mert így két év autózás után azonnal vihetszt utast motoron, vagy két év motorozás után azonnal húzhatsz utánfutót autóval. Nem logikus, de ettől még így van.

2012. júl. 12. 07:41
 13/13 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam a nagyobb kategóriára, csak gondoltam jobb úgy vizsgázni egy 400-as motoron, hogy azért már motoroztam előtte jócskán, nagyon fontosnak tartom a fokozatosságot. Az utas szállítás nekem mindegy is, barátnőt úgy sem veszélyeztetnék, más meg nem ülne fel, mert mindenki a környezetemben motor ellenes ( 2 rokon elvesztése miatt). Egyik válaszoló ajánlotta a yamaha sr125-t, tetszetős kis motor, sőt, kimondottan tetszik, 150-180ezer körül már láttam szépeket, városban mászkálni szerintem pont elég lesz egy-két évre, köszönöm a tippet. Ettől függetlenül még szívesen veszek tippeket. :)
2012. júl. 12. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!