Ajánlanátok motorokat nekem?
Sziasztok! Ősszel, legkésőbb jövő év elején szeretnék vásárolni egy "kismotort". Tudom, sok ilyen kérdés van, de gondoltam leírom részletesen a dolgokat, ilyen csak nem lesz még egy itt :D . Kétkerekű előéletem csak 20 év kerékpározás (mtb) verseny szinte van (21 éves vagyok :D), de abba kell hagynom egészségügyi gondok miatt, motoros tapasztalatom pár kör a haverom simson motorján, és a váltás elsőre tökéletesen ment, így bele mernék vágni elsőnek egy váltós motorral. A papír költségeken kívül csak 250 000ft-ot tudok összekaparni vért verejtékezve, (Folytatom tanulmányaim). Van egy pár "elvárásom" a jövendőbelimmel kapcsolatban.... Egyik lenne a megbízhatóság, és a másik a fenntartási költség (mintha egy lányt keresnék) a kopó alkatrészeken kívül. A többi eltörpül ezek mellett, de nem elhanyagolható. Jó lenne, ha kényelmes lenne, tehát tudjak vele menni békésen egy 100km-t bármikor, legyen esztétikus.
Ami fontos, hogy B kategóriás jogsim van, most nem tudnék áldozni jogsira, meg felesleges is lenne, majd ha dolgozok rendesen. Jó lenne, ha 125ccm-es lenne, tudom, hogy törvénytelen, de nem akarok a b125-el bénázni, utána a rendszámmal, meg miegyéb, tudom, hogy ha lebukok, szívok, de ezt a kockázatot vállalom, mert azért jó lenne, ha egy egyenes úton lakott területen kívül egy kicsit húzhatok neki, vagy egy veszélyes szituációban is jó az erőtartalék szerintem. Egy kategória van kizárva, az a robesz. Minden más jöhet, persze a nagy testű robogó is, de inkább ilyen enduró felé hajazok, bár egy nagy testű robogó tuti kényelmes lehet. Városban mászkálva használnám, szigorúan csak aszfalton, meg heti kétszer 50km-et mennék vele a koleszból haza. Persze egy 100km-es "túra" a balcsira sem lenne rossz vele. (Érdekes, amíg írom a gondolataimat, egyre jobban hajazok a nagy robogóhoz). Elnézést a nagy gondolat menetért, de ittam egy sört, és a kreativitás előretört. Ha tudtok linkelni motorokat, esetleg típust mondani, vagy bármi segítséget adni, azért hálás lennék. Szeretném megszeretni a motorozást, később szeretnék egy szép nagy suzuki túragépet, fontos a rutin. Lehet, hogy a pénzemhez képest sok az elvárásom, de azért valami a motoros világból csak csurran-cseppen nekem is.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Köszönöm a választ, csak azt látom a hétköznapokban, hogy rengetegen csinálják ezt, konkrétan ma is néztem, hogy a 14éves srácok a nagy endurokkal nyomják, némelyik szerintem volt még 250 is, de nem akarok sokat idegeskedni, így a b125 mellett döntöttem most, azt a legyen 40 000ft-ot megéri 2-3 év viszonylatban meg az idegrendszeremben. Akkor felejtsük el, amit a kérdésben írtam, hogy ötvenesként, 125-ös rendszámos kell :D
Elsőnek: amúgy igazad van, néha még idegesítenek is a 14 évesek ezeken a gépeken, főleg, mikor kinevettek, mint bringást (szerintem drágább volt a bicóm, mint az a 4-5 motor).
"gondolom én teszek a törvényekre csak. :)" - gondolom, mások szabályszegése téged nem jogosít fel ugyanarra. :)
Egyébként én is most csinálom az A1-et ( vagy B125). Nekem megér 35 ezret az a nyugalom, hogy tudom, minden rendben van a járművemmel.
Én is azt mondom hogy B125-öt csináld meg. Főleg ha már van legalább 2 éves B-s jogsid akkor rögtön vihetsz utast is. Mehetsz külföldre vele(SMKP-val nem), csapathatod autópályán...
Bár egyébként mifelénk pl nem foglalkoznak azzal hogy SMKP gyorsabban megy picit :D (akár azért mert 125ccm-es :))
De itt 1-2 emberről tudok aki 125-ös géppel mászkál, legtöbben 60-70ccm-es simsonnal.
Bár ott elég zavaró néha hogy városba autóval megyek 55-el(óra szerint 60, GPS szerint 55) és előzgetnek ki a Simsonosok XD
Ja, még valami:
"Főleg ha már van legalább 2 éves B-s jogsid akkor rögtön vihetsz utast is. "
Nem. A B125 csak a tanfolyam neve, technikailag ez egy A1-es kategória, a jogsiban is így szerepel.
Ugyanúgy kezdő jogsit fog kapni, mivel ez az első A kategóriás jogsija.
Flash!
A kezdő vezetői engedélyt az első nemzetközi jogosítvány megszerzésétől számolják. Ha van 2 éves B-s jogsija, akkor vihet utast!
Nem. Sokan hiszik ezt.
Ugyanis kategóriánként van, tehát hiába van B-s jogsija akár 40éve, ha frissen szerzi meg az A-t akkor 2évig kezdő jogsija lesz.
Itt a rendelet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!