Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1 hónapos jogsival mennyire...

1 hónapos jogsival mennyire "kéne" jól vezetni?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hónapja küldték ki a jogsim, megpróbálok minél többet vezetni, de Pest peremén lakunk "vidéken", így itt nem olyan nagy a forgalom és ismerem is a terepet, mivel születésem óta itt lakunk. Pár percre van csak Pest, tehát bemehetnék, de még nem érzem annyira biztosnak a dolgot. Nyilván ismerem a KRESZ-t, tehát ha mutatnak egy bonyolultabb ábrát, hogy kinek van elsőbbsége, akkor meg tudom mondani, de élesbe annyi mindenre kell figyelni, hogy őszintén szólva nem érzem túl magabiztosnak magam, hacsak nem egyértelmű a helyzet. Ez mennyire mondható normálisnak? Az autó technikai kezelése nem okoz gondot, bár eléggé "leköti" a figyelmem, főleg kereszteződésekben, kanyarokban. Sokszor pl. egy kanyar annyira elvonja a figyelmem (visszaváltás, stb.), hogy nem veszem észre (nincs is rá idő) az utca elején az esetleges sebességkorlátozó táblát, persze tudom fejből, mert ismerős a környék, de ez így nyilván nem állapot. Köszi a segítséget.
2012. júl. 9. 21:25
 1/7 simsonos3 ***** válasza:
Ha a kocsit érzed (tökrökbe is érzed, hogy mi merre milyen messze..stb. ), és a kuplungolás is megy rendesen akkor majdnem, hogy nyugodtan menj be. Előbb utóbb be kell menned, de ne félj mert az a legrosszabb! Hajrá! :D
2012. júl. 9. 21:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem előbb szokj hozzá a helyzethez és próbálj úgy vezetni a környéketeken, hogy ugyanúgy mindenre figyelsz, mintha a belvárosban vezetnél és ne emlékezetből. Ha így megy már és maga biztosabb leszel kicsit, akkor mehet a belváros.
2012. júl. 9. 22:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Mikor először vezettem, még a saját városomban is eltévedtem, pedig 24 éve itt élek. Hiába, máshogy lehet közlekedni, mint gyalog vagy kerékpárral.
2012. júl. 9. 23:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha nem bízol még magadban inkább ne megy be a sűrűjébe.

Majd mikor úgy érzed hogy "na most már nem félek" akkor mehetsz de a bizonytalanságból csak baj lehet.

2012. júl. 10. 08:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Annyira, hogy ne okozz kárt másnak és magadnak, baleseted se legyen.
2012. júl. 10. 12:10
 6/7 anonim ***** válasza:
először midneképp szülő(akinek jogsija van) segítségével emnj, ha te nem vennél eszre vmit majd ő szól h ez volt, elba_ztad, nem vetted észre,stb...
2012. júl. 10. 21:22
 7/7 anonim ***** válasza:
vezetni jól kell tudnod, közlekedni meg majd belejösz 1 honap után tuti nem megy teljesen rendben :D
2012. aug. 14. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!