Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aprilia rx50 terhelés alatt...

Aprilia rx50 terhelés alatt csak 6ezret pörög. Mi lehet a gond? (többi lennt)

Figyelt kérdés

2 márkaszervízben voltunk, mind a 2 ben passzoltak és annyit mondtak hogy ebből ennyik lehet kihozni.

Karbicsere volt, kompresszió mérve volt 9bar, gyújtás állítás megvolt, új gyújtásalappal is próbálkoztunk.

Teljesen nyit a karbi , shubertet mindenhogy próbáltuk.

Tömítések rendbe vannak. 45-ig gyorsul rendesen utána 50 felé kezd elszállni az ereje.

Válaszokat előre is köszönöm!

2012. júl. 8. 00:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy a motorvezérlő elektronikában van szabályzás? Annyira nem értek hozzá, de pár robogós ismerősöm szokta mondogatni, hogy a komplett vezérlőelektronikát ki kell cserélni, mert sokszor úgymond abba van benne a "fojtás"

Még egyszer mondom, annyira nem értek hozzá, én is csak úgy halottam, de hátha segít.

2012. júl. 22. 07:20
 12/12 tomacsika89 válasza:

Üdv!

Igaz meg késve olvasom a problémádat, és azóta lehet helyre állt vagy már eladtad a motort, de most én is egy ilyennel küzdöttem.

Szimering cserét és a karburátor úszószintet kellett állítani, hiába van 72es vagy 80as fúvókád 90helyet az még nem jelent semmit. Túl sok kaját kap a motor így nem tud kipörögni. Ezt úgy tudod megnézni hogy mikor be indítod elzárod a csapot és nyomatod neki max gázon, és egyszer csak felpörög mocskosul ha fogy az üzemanyag.

Ha ez nem jött be, akkor levegőszűrő dugulás vagy "Farsot" szív, ez lehet mondom a szimeringed miatt. hiába látod jónak, bizony az egy idő után ki öregszik kemény lesz, de ha kivöl nem is mutatja az belül akkor is szar.

Másik amit még mondanák hogy érdemes a Membránt is megnézni (Szívócsonk alatt kis piramis) Hogy mennyire tágak a lamellák, hisz ha tág akkor nem tud sűríteni , így elszáll a kompresszió és pörögni sem nagyon tud.

Szóval ezek a tippek amikből 1 biztos jó.

De szerintem a karbi úszó állást kell buherálni, de ott vigyázz ha sokat húzol rajta akkor még több gondot csinálhatsz, főleg ha eltörik. nem olcsó mulattság. :)

Remélem hogy tudtam utólag segíteni, de ha már nem akkor legközelebb ha ilyen motorod lesz vagy ilyen hibákat találsz akkor itt egy kis tipp mit is kell nézni:)

További szép napot!

Hali

2013. szept. 25. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!