Simson S51 probléma merült fell, mi lehet a gond?
Üdv
Azt szeretnem kérdezni ,Simson-hoz hozzá értőktől ,hogy van egy 90-es évjáratú S51 Tilisztolos gyújtású kerékpárnál mi lehet a probléma ?, HA bemelegszik akkor leáll ,vissza hűlve indul ,és ha kiveszem a gyújtó gyertyát és a szikrát nézem kézi indításnál nem adja a szikrát csak ha ERÖ TELJESEN ! indítok amúgy meg hidegen alapjáraton minden fordultatott vesz.
köszönöm előre is a hozzáértő válaszotokat.
TiRisztor!
A megszakító nélküli Simsonok néha megmakacsolják magukat, és nem hajlandóak sehova sem menni. Ennek elég sok oka lehet, de van egy elég jellegzetes hibajelenség, amit ha mi is észlelünk motorunkon, akkor szinte 100%-ig biztos, hogy a jeladótekercs ment tönkre. Tehát a jelenség, amit észlelünk, a következő lehet. A motor szépen indul, és megy is, de csak addig, amíg fel nem melegszik. Ekkor megáll, és nem ad a motor szikrát. Miután nyelvünket lógatva hazatoltuk a motort, és az ismerősöknek be akarjuk mutatni, hogy mennyire kibabrált velünk motorunk, az képes az első rúgásra indulni.
A javításról itt:
A 2. válaszolóhoz annyit, hogy ez nem a Tirisztor... Hanem az alaplapon lévő jeladó tekercs. A link jó, az alapján megjavíthatod. Én is hasonló gonddal küzködtem nem rég, megcsináltam és csak 1 hétig volt jó :\ akkor inkább bementem a boltba és vettem egy jeladós alaplapot, azóta kifogástalanul működik! :)
Sok sikert hozzá
simsonos3!
Nem volt szó a tirisztorról! Igan nevelő célzatból leírtam helyesen a kérdezőnek! Az idézetben - ha elolvastad volna - a jeladótekercs javításáról volt szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!