Mit tehetek ha a vevő megszegte az adásvételi szerződést?
2012 május 10.-én eladtuk az autónkat.
Az adásvételi szerződés megkötésekor úgy állapodtunk meg,hogy a vételárat két részletben fizeti ki a vevő.Ez fel is lett tüntetve a szerződésben.Amikor a kocsit elvitte, értelemszerűen az 50%-át kifizette.A fennmaradó részt május 27.-ig kellett volna.Ez szintén szerepelt a szerződésben.Azóta sem került rá sor.Az átírásról még nem értesítettek.A kocsit használja,számtalanszor láttam.Telefonokra nem reagál,vagy ritkán elérhető.Ha mégis sikerül elérni,csak hiteget és újabb határidőt jelöl meg vagy hazudozik. Mit tehetek?Van valami módja annak,hogy visszakapjam a kocsit?Én visszaadnám neki amit kifizetett.Már nekem kellemetlen a sok telefon és e- mail.
Tényleg tanácstalan vagyok.Senkiben sem szabad megbízni,még ismerősben sem!
A szerződésben hogy rendelkeztetek arra az esetre, ha a 2. részlet nem kerülne kifizetésre?
Egy alkalommal adtam el ugyanígy autót (felét akkor, fejét egy hónapon belül), akkor azt vettük a szerződésbe, hogy ha a 2. részlet kifizetése elmarad, az autó tulajdonjoga az enyém marad, és az első részlet és nálam marad.
Igen,kellett volna egy kitétel,arra az esetre,ha nem fizet és ezt a szerződésbe foglalni.Sajnos, mivel kölcsönös volt a bizalom,ez elmaradt.
Van értelme fizetési meghagyást küldetni a bírósággal?
Mi ennek a menete?
Szerintem költséges, lassú és bonyolult a jogi útra terelés.
Keresd fel személyesen (esetleg vigyél magaddal a nagyobb nyomaték érdekében 2 tanút), és szegezd neki egyenesen a kérdést, kifizeti az autót most, vagy visszaadja a kulcsokat, papírokat, autót. Utóbbi esetben megegyeztek arról, hogy mennyit adj vissza a kifizetett részből, de semmi esetre sem a teljes összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!