Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Te vezetnel friss jogsival igy?

Te vezetnel friss jogsival igy?

Figyelt kérdés

A tortenet ott kezdodik, hogy Angliaban elek parommal. (En vagyok a noi fel:D) Hazajottem Magyarorszagra a jogsi megszerzese celjabol, mert annyira nem vagom a nyelvet, hogy a kresszen atmenjek odakinn) A heten sikerult a vizsgam es mire parom hazaer a jobbkormanyos angol autoval, addigra a kezemben lesz a jogsi. Szeretnek neki hazafele segiteni, es ha balos lenne az auto, nem is tetovaznek rajta. Jobb kormannyal jobb oldalon.....2 hetet lesz itt, aztan egyutt megyunk haza. Mindenkeppen be szeretnek ulni az autoba kicsit, mert barmilyen veszhelyzet adodhat utkozben, fel szeretnek ra keszulni, hogy ha veletlen en kenyszerulok vezetni, akkor menjen a dolog. Mielott jottem volna Magyarorszagra, beultem Angliaban az autonkba kicsit. Osszesen 2x vezettem kis utcakban rovid ideig. Nekem nem volt gond egy 5-10 perc utan, hogy bal kezzel kell valtanom, viszont az auto bal odalat kevesbbe ereztem. Parkolast mar meg se mertem probalni. Tavaly mar hazajottem Mo-ra a jogsi miatt, de nem sikerult befejeznem akkor, igy most fejeztem be.

Arra gondoltam, hogy mindenkeppen keresnenk egy kihalt utszakaszt es ott kicsit mennenk meg tudok egy jo nagy betonplaccot, ahol gyakorolhatnank a manoverezeseket. Egyelore csak azert, hogy veszhelyzetre felkeszuljunk. Soha nem lehet tudni. Es attol fuggoen, hogy hogy megy, vezethetek en is hazafele egy picit autopalyan, ahol tok mindegy, mert tobb sav van, szembe nem jon auto, nyil egyenesen kell menni, semmi manoverezes. Csakis ilyen helyre gondoltam. Ugy szeretnek neki segiteni. Persze o nem aludna mellettem, csak fizikalisan pihentetne a labat, kicsit kinyujtozhatna es kozben haladnank is.

Egyelore o meg ellene van, igy latatlanba ugye mit lehet mondani:D

Te bevallalnad igy a vezetest a helyemben? Megengedned nekem, hogy vezessek, ha jol menne?

Megertem, ha nem, valoszinu en is nemet mondanek, de annyira szeretnek neki segiteni.

2012. júl. 5. 15:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gyakorolni kell mindenképp, utána meglátod hogy megy. Bár jobbkormányos géppel jobboldali közlekedésben még gyakorlottan is nehéz közlekedni néha.
2012. júl. 5. 15:12
 2/11 eNerdzsy ***** válasza:
45%

Én még örülnék is neki, ha hosszú úton néha valaki átvenné a volánt.

Autópályán simán vezethetnél te is rövidebb szakaszokat (1.5 - 2 órán át).

Simán kipróbálhatjátok!

2012. júl. 5. 15:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Tavaly valahogy nem is akartam igazan ezt a jogositvanyt, de mikor iden hazajottem, ugy ereztem akarok vezetni, es most hazafele is szeretnek en is....nehogy mar csak o vezethessen:P Azert akar autoval hazajonni, hogy kiprobalja magat, mert most eloszor jon autoval. Hat en is kedvet kaptam az eroprobara:D
2012. júl. 5. 15:37
 4/11 A kérdező kommentje:
Persze, ha o azt fogja mondani hogy nem, akkor nem vezetek. O latja jobban. En lehet hogy ugy erzem, hogy keszen allok, kozbe meg nem. De legkozelebb mar tuti vezetek! Ha mar csak egy orat vezethetnek, tiszta boldog lennek:D
2012. júl. 5. 15:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Így van, majd kiderül. Viszont én a pályát nem javaslom, inkább kevésbé forgalmas utakon próbálkozz először. :)
2012. júl. 5. 15:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Eloszor nem a palyan mennek:D Eloszor kis utakon, csak hazafele kell palyan menni.
2012. júl. 5. 15:46
 7/11 anonim válasza:
szerintem semmi akadája, valamikor gyakorolni kell, és másképp nem nagyon lenne gyakorlatod ha ilyeneken kívül nem vezetnél(amúgy ott is majd az lenne h inkább ne vezess, nincs gyakorlatod az ottani nagy forgalomhoz stb), én is ahogy kézbe kaptam a jogsit, másnap 800 km-ert vezettem :) .. nem vezettem kocsit amelynek jobb oldalt a kormánya, de megszokás kérdése az egész szerintem :) ezt inkább vedd egy lehetőségnek h gyakorolhatsz :)
2012. júl. 5. 16:17
 8/11 anonim ***** válasza:

Gyakorolj mindenképpen és ha biztonságosnak érzed vezess nyugodtan. A legnehezebb művelet az előzés, mert a szemből jövőket nehezen lehet látni a jobb oldalról, a mögötted haladókat pedig a bal tükörből kényelmetlenebb figyelni, ha ki akarsz húzódni. Autópályán is sokat kell előzni a kamionok miatt.

Vezetés közben a bal oldali külső visszapillantót nézd sűrűbben, mert ha valaki előz téged, vagy a többsávos úton melletted halad abból lehet csak látni.

2012. júl. 5. 17:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Elozesnel majd max segit parom, hisz o majd jobban ralat a bal oldalrol, hogy lehet e elozni, mint en.
2012. júl. 5. 20:57
 10/11 anonim válasza:
Hat en is Mo.-n szereztem meg a jogsit, nem is olyan regen, es en is Angliaban elek, bar mi csak repulovel kozlekedunk idefele meg haza. En a helyedben mondjuk nem mernem megprobalni, foleg ilyen hosszu uton,friss jogsival, de ha te biztos vagy magadban, akkor hajra:)
2012. júl. 8. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!