Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A csúszós kuplungtól fogyaszth...

A csúszós kuplungtól fogyaszthat többet az autó?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom előtte mennyit fogyasztott, mert ilyen kuplunggal lett véve. Neten azt olvastam, hogy olyan 5-6liter közt kellene mozognia, most 7körül eszik.Azt olvastam a kuplunggal kapcsolatba, hogy lehet az olaj nem a megfelelő minőségű és attól csinálhatja? A hiba jelenség most az, hogy nem érezni a kuplungon a súrlódási pontot, egyszer csak ránt egyet az autó, csikorog, és megindul, a csikorgás minden sebességváltásnál jelentkezik a motortérből. 80ezer km van az autóba, ennyi idő alatt elkophattak esetleg a kuplung betétek?

2012. júl. 4. 19:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért vettél meg egy ilyen kaka autót, ha ráadásul pontosan nem is tudod, mi a baja?
2012. júl. 4. 20:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha csúszik a kuplung, nőhet a fogyasztás, hiszen a teljesítmény jelentős része a kuplungtárcsa elégetésére fordítódik. Viszont autók esetén a motorolajnak nincs köze a kuplung csúszásához, egészen addig, míg a lendkerék alatti tömítés (néha szimmerring, néha más) el nem engedi magát és el nem kezd befolyni az olaj az egyébként száraz rendszerű kuplunghoz. Akkor viszont teljesen mindegy, milyen olajról van szó, csúszni fog. Az olaj nem megfelelő mivolta a motorkerékpárok olajfürdős kuplungjaiban okozhat csúszást.

Az autódon viszont nem a kuplung csúszik. Ha az csúszna, akkor nem éreznél rántást, ez már csak ilyen. A fogáspont teljes eltűnése és a hirtelen, adagolhatatlan összezárás másra utal, de hogy mire, arra nincs jó tippem.

2012. júl. 4. 20:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Nincs jól beállítva a bowden. Kicsit lazítani kell rajta, valószínűleg a kinyomócsapágy folyamatos érintkezésben van a kuplung kinyomólemezeivel.
2012. júl. 4. 21:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Milyen gép?

Egyébként lehet bowden(ha nem hidraulikus, ugye), szarrákopott vagy széthullott, esetleg megégett tárcsa vagy kopott lendkerék is.

2012. júl. 4. 22:22
 5/8 anonim válasza:
Azt elfelejtetted,hogy milyen autó.
2012. júl. 5. 23:20
 6/8 A kérdező kommentje:
jaj bocsánat tényleg kimaradt:D kispolskiról van szó:D
2012. júl. 6. 01:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Annál teljesen normális. :D
2012. júl. 6. 01:43
 8/8 anonim válasza:

Szerintem ennél az autónál a fogyasztás normálisnak tekinthető.Viszont a kuplung a végét járja.De nem hiszem,hogy a tárcsa kopott szerintem a szerkezettel illetve a kinyomócsapággyal van a probléma.Ha a tárcsa kopott,égett el akkor csúszna a kuplungod.A csikorgás viszont a csapágyra jellemző.Itt egy oldal számolgass.

[link]

2012. júl. 6. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!