Mi lehet baja a guminak?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy van 4db Semperit gumim 175/70/r14-es méretben. Oldal irányban hihetetlen tartása van , de hozz irányba (amerre pörög) nagyon rossz. Vizes, fehér aszfalton 3.-ban kipörög és pedig csak egy 1.6-os 75Le-s Opel Astra F-en van. Fékezésnél ugyan ez. A bordák kb 6mm-esek rajta. Mi baja lehet? A futófelület nem lett szilikonozva csak sima vízzel lemosva. Ha még az számít valamit kavicsok sincsenek benne.2012. jún. 30. 13:18
1/14 anonim válasza:
Nem hangzik jól. Valószínűleg öreg a gumi, fel van keményedve. Nézd meg a DOT számát, bár én a helyedben kidobnám az ilyen gumit,irtó veszélyes tud lenni!
2/14 anonim válasza:
Nyári/téli gumiról van szó? Milyen hőmérsékleten tapasztalod ezt? Nálunk Pirelli P5000 nyári gumi van az egyik autón, ez ha nedves az út, és a hőmérséklet nem éri el a 15 fokot, szinte életveszélyes tud lenni, alig lehet vele megállni. Ebben a kánikulában pedig még 1-esben sem lehet kipörgetni (szintén 75 lóerős autóról van szó). Ehhez képest van egy autó, amit nagyon ritkán használunk, így ezen csak téli gumi van. Tegnap kénytelen voltam ezzel menni, és állandóan elkapart egy 50 lovas autón. Oldal irányban amúgy én sem szoktam csúszást tapasztalni, igaz, nem nagyon próbálgatom a határokat.
3/14 anonim válasza:
Ja. Ahogyan az első is írta, nézd meg a dotszámot ami négy számból áll, amiből az első kettő a gyártási évet jelöli, az utóbbi kettő az azon az évben lévő hetek számát jelöli.
PL:0612 úgy kell értelmezni, hogy 2006 tizenkettedik hete.
(2006.03) a gyártási idő.
kb 6 évig tartja meg a gyári tulajdonságait egy gumi.
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindjárt megnézem. Nyári gumiról van szó (Semperit Top Speed 2)
2012. jún. 30. 14:00
6/14 A kérdező kommentje:
Dot: 0705
2012. jún. 30. 14:05
7/14 A kérdező kommentje:
Ezek szerint több mint 7 éves gumik? :O Elég durva... tavaly márciusban vettem újan őket.
2012. jún. 30. 14:09
8/14 anonim válasza:
Akkor a tied, ezek szerint kb 7éves. Lehet ez az oka a rossz tapadásnak, mert megkeményedett a gumi.
10/14 anonim válasza:
Egyébként az ilyen gumikat olcsóbban kellene eladniuk, ha már évek óta ott állnak nála, és újként értékesíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!