Nagyon félek az autóvezetéstől, adnátok tanácsot?
Most kezdem a jogsit, fiú vagyok, de megmondom őszintén sose voltam ez az "autók iránt rajongó" típusú srác, sőt picit tartok tőle. Mert még is csak egy szerkezet, ami gurul:D
Az elméleti részt nagyon szépen tudom, de a gyakorlatban mindig rossz voltam. Hogyan tudom magam bátorítani, hogy nem kell félni a vezetéstől?
Attól félek, hogy ez felelősséggel jár, és félek, hoyg elütök valakit, összetöröm a verdát vagy lerobbanok a forgalom közepén és mindenki engem fog szídni:D
Valóban el kell jutni oda, hogy ez csak egy szerkezet. Egy szerkezetet pedig a /helyes/ működtetésének elsajátításával könnyedén lehet üzemeltetni.
A vezetés valójában egyszerű üzemeltetési módok láncolata:
pl. haladás: gázpedál bizonyos fokú nyomva tartása + a lényeg: figyelem a tükrökbe és a látótérbe, illeszkedés a "haladó közeg" minden téged érintő elemére (többiek, gyorsabb, ugyanolyan, lassabb tempójú).
Minden cselekménynek egyszerű receptje van hozzávalókkal.
Kezdésnél az a lényeg, hogy tanulj meg úgy vezetni (irányítani), hogy a figyelmedből erre ne kelljen (váltásra, egyenesen menésre, stb) fordítani. Mert csak emiatt nehéz belejönni. Ha megvan a készség szint, minden figyelmed a környezetre marad, nem fogsz elütni senkit, mert ráérsz mindenfelé nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!