Porsche márkájú autókhoz külön tenyénysztik az állatokat a bőrük miatt?
ez hogy jutott eszedbe? :D
de gondolom normál bőr mint a többi :D
Szerintem szimplán megrendelik hozzá a már cserzett és színezett bőrt.
Amit gondolom egy másik cég állít elő és szállít a porschenek.
Sőt, bármilyen hihetetlen is, de a Porsche bőrözéseinek jelentős részét itt Magyarországon végzik egy vidéki családi vállalkozásban. (Ez konkrét, hiteles infó, van ismerősöm, aki a régebbi Porschéjának a kormánybőrözését velük csináltatta meg itthon, hazai áron, de mégis gyári minőségben.)
Egyébiránt a Porsche, amikor 1993-ban Wendelin Wiedeking lett a vezérigazgatója, sorra ésszerűsítette a beszállításokat. És mégegy érdekes adalék: a Porsche a maga értelmében nem autógyár, hanem összeszerelő üzem csak. Minden alkatrészt külső beszállítóktól vesz, ő maga nem "gyárt" semmit. Egyébként bőrcélú állattenyésztése sosem volt a Porschénak.
"... a Porsche a maga értelmében nem autógyár, hanem összeszerelő üzem csak. Minden alkatrészt külső beszállítóktól vesz, ő maga nem "gyárt" semmit"
Ezzel azért lehetne vitatkozni, mert a motorjaik pár kivételtől eltekintve saját fejlesztésűek, a hajtásláncokban is ritka az idegen elem, a padlólemezek, felfüggesztések is egyediek, tehát gyártás is folyik ott. Csak mondjuk a stuttgarti üzem már nem olyan, mint egykoron a Fiat egykori Mirafiori gyára, ahol mindent házon belül gyártottak és az összeszerelés is ott történt. Jönnek készen a részegységek, összerakják és mehet a vevőhöz az autó. De ez máshol is így van: nincsenek már univerzális gyáróriások, nem éri meg fenntartani őket. Viszont a Porsche vállal összeszerelést is: kisszériás sportmodellek készültek náluk, mint például az Audi B4 RS2 Avant vagy a Mercedes-Benz W124 500E/E500. Sokszor még a fejlesztésben is részt vesznek, esetleg bérmunkában végeznek optimalizálást, részegységek kialakítását (pl. a Lada Samara motorján is dolgoztak, de attól még nem Porsche-motoros a ruszki tajgacirkáló).
Ezt a kárpitozós történetet én is hallottam, rémlett is, hogy van itthon valami autóipari beszállító cég, de nem tudtam róla többet.
"Ezzel azért lehetne vitatkozni, mert a motorjaik pár kivételtől eltekintve saját fejlesztésűek, a hajtásláncokban is ritka az idegen elem, a padlólemezek, felfüggesztések is egyediek, tehát gyártás is folyik ott. "
Az, hogy a Porsche mérnökei sok szabadalmat jegyeztetnek be, hogy sok a saját fejlesztés, attól még a klasszikus értelemben véve nem "gyárt". Nincs öntödéjük, mint pl a Ferrarinak, nincsenek présgépek a kasztnielemkhez, nincsenek fröccsöntőgépek a műanyagokhoz, hanem mindent (a saját fejlesztéseket is) külső cégek gyártanak le nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!