Hy Szerintetek mit tegyek? A járgányom mocia megadta magát itt Németországban, (vezérlés kampec) egy kb 500e ft-os rover620sdi-röl van szó, megérné e hazaszállitani vagy haggyam itt s majd otthon húzassam ki forgalomból
Szerintem "add el külföldre" ha érted mire gondolok.
Ha kuka a vezérlés (és nem az ECU adta meg magát) akkor a hazaszállítás (vagy az alkatrész beszerzése és a kinti beépítése) nem éri meg, viszont bontási igazolás nélkül véglegesen nem tudod kivonatni.
De ha tudsz intézni bontásit akár kint is hagyhatod.
Én biztosan nem hagynám ott, próbálnám megjavítani. Az alkatrészek olcsóbbak külföldön, még akár Angliába is átrepülnék érte.
Viszont, aki nem ért hozzá, annak a szerelőt is fizetnie kell, ami biztosan nem olcsó, de még lehet, hogy így is megérné. Ott is lehet találni olcsóbb szerelőket.
Itt sem csak óradíjban számolnak a szerelők, vannak fix árak is: pl. kuplung szett csere 20-30eFt itt.
Nem szabad óradíjas szervízbe menni!
Éppen most néztem, hogy egy motor ki-, beszerelés 550EUR (kb. 150eFt) egy német szervízben.
Neki valószínűleg csak hengerfej csere kellene és vezérműszíj, ami kevesebb munka és így olcsóbb is.
Fene tudja hogy érdemes-e.
Ha kapott a hengerfal vagy a dugattyú is akkor az komolyabb meló, az alkatrész se kevés pénz hozzá, és a fix ár is időarányos. A motor ki-be az egy dolog, ha szét kell húzni az komolyabb meló, nyilván az anyagiakban is látszik.
Teszem azt kiszed 150E-ért, kell rá egy hengerfej ami kb 60-70környéke, egy dugattyú, ami kb 15-20, hengerfejtömítés, vezérműszíj, ha kapott a hengerfal perselyezni kell, és máris 300-350-nél tartunk egy 500E-t érő gépnél.
A 30ezres kuplungcsere viszont jó, lehet ki kéne mennem, én 10-15ért csinálom. :D
összefoglalva bele kéne nézni hogy mi szarta el magát,utánanézni mennyi az adott alkatrész, mennyi a munkadíj, és utána lehet dönteni, de szerintem nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!