Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki swift 1. 0 gl,2002-es...

Suzuki swift 1. 0 gl,2002-es evjaratu. Mennyi a forgalombahelyezese és az atiratas?

Figyelt kérdés
Szeretnék a közeljövőben vásárolni egy suzuki swift 1.0 GL autót, úgy hallottam olcsó a fenn tartása, az alkatrészek hozzá illetve a fogyasztása is. Viszont nem tudom, hogyha 400.000.- megveszem az autót, mennyit kell még pluszba koltenem arra, hogy forgalomba helyezzék és at legyen iratva a nevemre.
2012. jún. 24. 10:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Guglizd ki,mennyibe kerül az átíratás köbcentinként.

A bizztosítási díj szinte mindenkinél más.

Forgalombahelyezés? Ki van vonva a forgalomból?

2012. jún. 24. 10:25
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

Eredetvizsgára számolj még húszezret.

A legkedvezőbb kötelezőt pedig itt találod:

[link]

Sok sikert!

2012. jún. 24. 10:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Kb 50e körül lesz az átírás.

A forgalomba helyezést én sem értem teljesen.

2012. jún. 24. 11:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Úgy tudom, forgalomban van az autó. De ezt nem is értem, ha csak tulajdonost cserél, ha logikusan gondolkozunk nem kell fizetni forgalomba helyezési díjat. Nem tudom...

Akkor az átiratás durván 50.000.-

Súlyadó, úgy tudom 14.000.- HUF / év

Fogyasztása 5-5,5 liter / 100km

Kötelező, hát valószínű jó anyám nevére iratom neki azért kb 25éve van jogosítványa :)

Eredeti vizsga? az mi?

2012. jún. 25. 08:43
 5/5 anonim ***** válasza:

"25éve van jogosítványa"

Nem az számít, hanem hogy autó van-e a nevén 25 éve.

Nekem pl 12 éve van jogsim, de saját autóm még nem volt. Így hiába vezetek autót minden nap a munkahelyemen, a biztosítók úgy kezelnek, mint egy friss jogsist.

Eredetvizsga, egy kötelező lehúzás, amit ki kell fizetned ahhoz, hogy átírják.

Ha jól tudom, megnézik a motorszámot meg az alvázszámot és összevetik hogy stimmel-e a nyilvántartással. Esetleg még festékréteg vastagságot mérnek, hogy nem lett-e illegálisan átfestve az autó.

2012. jún. 25. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!