Suzukisok! Ti miért jártok Suzukival?
Nekünk a családban évek óta Suzukik vannak.
Hol ez a típus, hol az.
Jelenleg van egyik nagyszülőknél egy régi swift, másik nagyszülőknél egy splash, nekünk pedig egy "újabb" swift.
Volt ezek kívül már wagonr és alto is a családban.
Egyikkel sem volt sosem komolyabb gond, megbízható, olcsón fenntartható és jól működő autók ezek. Ennyi.
A karambollal pedig aki jön annak annyit, hogy nem kell karambolozni. Eddig már rengeteg alkalommal sz*rrá törtek volna, ha nem figyelek oda a többi autóra. Ez van.
Ettől függetlenül a legnagyobb "baleset" talán az volt, amikor egy kutya kirohant elénk olyan 50-60-as tempónál.
Jó nagytestű volt, de egy karcolás sem lett az autóm, a lökhárítónak semmi baja, egyedül a merevítőt kellett kicsit kiegyenesíteni a szerelőnek, de a hűtő sem sérült meg.
Pedig nem valami kis testű kutya volt... Szóval ennyit arról, hogy kis koccanással is vigyázni kell. (Ez a mi mostani "újabb" swiftünkkel történt évekkel ezelőtt.)
Ültem én már sokféle autóban, persze vannak jobbak is, de minek? Az autó használati tárgy a feladata, hogy elvigyen A pontból B pontba. Erre tökéletesen elég egy suzuki is akár.
Persze van aki lenézi ezeket az autókat, engem ez nem tud érdekleni túlzottan... Megtehetnénk, hogy veszünk "jobb" autót, de minek?
"Lottót se kell venni, ha tudod, hogy nem te viszed el az ötöst!"
Vártam, hogy valaki kiemeli.
Ha vezetés közben az ember odafigyel másokra, akkor a legtöbb veszélyes helyzetet el tudja kerülni és nem karambolozik.
A családban nálunk mindenkinek van jogsija és még SOHA nem volt komolyabb balesete senkinek, pedig naponta használ mindenki autót.
Egyáltalán nem nehéz...
Jó, nem akarlak meggyőzni.
"Én odafigyelek, és soha nem volt balesetem, ezért soha nem is lehet velem semmi."
Szerintem ez a legrosszabb felfogás. Nekem már volt olyan konkrét ismerősöm, aki szintén nagyon óvatosan vezetett és még koccanása sem volt, míg teljesen vétlenül úgy bele nem rongyoltak, hogy esélye sem volt elkerülni...
De gondolom te a biztonsági övet sem kötöd be, mert az úgyis felesleges, hiszen odafigyelsz...
Oké, te tudod... nem áll szándékomba erről vitázni, tegyél ahogy jónak látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!