Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akinek volt jawa 23 mustangja...

Akinek volt jawa 23 mustangja annak, annak mi a véleménye a motorról?

Figyelt kérdés

csak az írjon akinek volt/van. akinek nem volt az be se írja hogy: "ez mekkora egy sz@r" vagy hogy: "ez is KGST hulladéka, minek kérdezek ilyet."" ilyen megbízhatatlan motort"

előre is köszi a válaszokat

2012. jún. 23. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Remélem nem kövezel meg, nekem nem volt de havernak igen.

Szerinte ha nem értesz hozzá egy kicsi akkor ne meny vele messzire. De ha normálisan karba van tartva akkor olyan baja nem lesz amit ne tudnál megcsinálni az útszélén pár alap szerszámmal.

Szóval annyira szar motor nem lehet.

Am misztangot akarsz venni? :)

2012. jún. 23. 19:54
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen a választ...igen majd nyár végén/szeptember elején szeretnék egyet venni amolyan "boltbajáros" motornak
2012. jún. 23. 21:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát ha nem 30km-re van a bolt arra csak jó:)

Am nem tudom mennyiért akarsz venni, de tavaly nézegettem,és gondolkodtam egy olyanon amit 10kért árultak. Vagyis pontosabban 2-ét :)

Az egyik üzemképes volt, biztosítással, a másik is egyben volt nagyjából csak üzemképtelenül (azt alkatrésznek adta hozzá)

Én ilyen hegyen ökörködős motorba gondolkodtam, de aztán el ment a pénz 250-es gép felújítására :(

2012. jún. 23. 22:42
 4/10 A kérdező kommentje:

attól függ melyik boltba megyek, mert van olyan hogy 1 km-re van meg van olyan ami 3ra, de az sokkal olcsóbb...ezé kéne...meg egyébként is itt a faluba menő ha valaki motorral jár, mindegy hogy babetta vagy riga vagy akármi csak motor legyen ne te menj vele, így elkezdtem nézni a simókat amik kib@szott drágák és nem éri meg főleg hogy a fel már kínai ezért néztem a jawakat, először a babszikat majd megláttam azt a bűnronda,de egyben csodaszép motort és rögtön beleszerettem....hát itt borsodban ezek drágaság számra mennek...ki is néztem 3 motort ami szóba jöhet csak még kell gyűjteni pár ezer forintot

[link]

[link]

[link]

igazából nekem a 2. tetszik a legjobban mert olcsó, közel van és még működik is, csak addigra el ne adja....augusztusra....a télen szépen felújítanám és lenne fasza motorom

2012. jún. 24. 00:13
 5/10 anonim válasza:

Hello!

Jawa Mustangom van imádom.Nagybátyám levedlett,leharcolt jawaját kaptam meg 20 év álás után.Az kétségtelen,hogy valamit érteni kell hozzá,de a szerelés közben is tanul az ember.Lényeg a Mustangot bár veri a szimó de egy sokkal ritkább és szerintem klasszabb moci és egy kisebb nagyobb ráfordítással irtó komoly gépet lehet varázsolni belőle.

A MUSTANG A KIRÁLY!!!!!!!!!!!!!!!

2012. jún. 24. 21:52
 6/10 anonim ***** válasza:

No te is borsodi vagy? :D

Am nem rosszak a gépeknek tűnnek. Főleg ha beleszerettél a mustang elsőre otrombának tűnő formavilágába :D

Viszont úgy tudom hogy javakhoz viszonylag kevés az lakatrész(főleg simsonhoz mérve) szóval és azt tanácsolom hogy ha megvan a motor akkor kezdj el keresgélni valami olcsó, akár üzemképtelen/hiányos példányt is.

Az a későbbiekben jó lehet donornak :)

2012. jún. 24. 22:35
 7/10 A kérdező kommentje:
nekem főként azértis tetszik még mert olcsó, ritka, kicsi szervízigény...amúgy hallottam én már olyat hogy a mustang odaverte az s50-es simót.....szóval...
2012. jún. 24. 22:36
 8/10 A kérdező kommentje:
szia, igen miskolci vagyok, találtam is honlapot vagyis fórumot ahol eléggé megy a biznisz, egyébként igen, amikor megláttam ezt a "rondaságot" egyből beleszerettem és azt mondtam: "igen nekem ez kell, ezzel fogok a boltba járni"
2012. jún. 25. 00:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség hogy a Jawa Mustang sz@r. Csak azok mondják akiknek új puccos motorjuk van (egy mustang is lehet bőven puccos) nekem is van egy mustangom , meg egy japcsi yamaha jog 3kj-m de a mustangot sokkal jobban szeretem . Mind a két motort nagyapámtól örököltem és 14 éves korom óta csinálgatom a mustangot , elmondanám hogy kitakarítottam a karburátorát , cseréltem egy gyertyát és 12 év állás után 3. rugásra beindult :) Aztán inkább betologattam mert egyből lehet menni vele. Esetleg ha veszel egy új mustangot a következőket tartsd szem előtt:

-kerekekben ne legyen 8-as mert félelmetes úgy vezetni.

-Barum gumi hatalmas előny !!!

-inkább 4 lóerő/6500 fordulatost (rajta van az adattábláján) vegyél ezek a gépek eredetileg motorkerékpárok 13 fogas első fogaskerékkel, csak a magyarországra szánt gépeken van folytás (karburátor szívócsonk ami tudod a hengerre van csavarozva)egy nagyobb kis négyzet alak helyett 1 pici kör található. Ezt nem árt ha kiszeded belőle dinamikusabb , gyorsabb lesz a mustangod ,de kb 2 deci fél literrel többet fog enni.

-Az 1980 után gyártott mustangokra mondják hogy szar és van is benne valami mert kevés anyagot raktak beléjük.Ezek 2 lóerő / 4500 fordulatos teljesítményt tudnak , 11 fogas fogaskerék van bennük (első).

-Érdemes 1969 és 79' közötti mustangokat vásárolni mert van bennük anyag nem úgy mint a 80' évek beliekben :(

-Ha esetleg tuning cross motort akarsz belőle csinálni , fontos hogy egy 125-ös Jawa karburátorját rakd rá jobb lesz a porlasztás.Kicsit márkagyalázás lehet de simson villát rakj bele , lehetőleg s50-ét (ezekben is több az anyag:)És lehet kapni mustangaba Budapesten Jawa Mustang sport dugattyút ami 1 gyűrűs 3200 ft csapszeggel ,enyémbe' is ilyen van :DDD de van 3 gyűrűs sima is az se rossz.

-Valamint ha nagy sárnak tűnő valami van a blokkja alján de olajos akkor azzal sok meló lesz , ugyanis ereszt a tömítése és a por felragad a szivárgó olajra .

Az én kicsi motorkerékpárom (mondhatom rá mert szerencsés vagyok , 1979-es 4/6500-as 13 fogas , folytás nélküli )

140 kiló terheléssel ( haver 60kg+én 80kg ) 61-62-vel megy , egyedül meg 74-75-el is akár , amúgy 80km/h van kalibrálva a kilóméterórája a mustangnak , és én kikérem magamnak egy Simson leverne .Egy Simson s51-nek odaverek bárhol bármikor a mustangommal! :DDD

Persze VAPE gyujtás van a mustangomba.

Összegezve: Ha fanatikus leszel 100-130 ezret költs rá max :)

Az alkatrész ellátotságról pedig annyit hogy nálunk Debrecenbe van egy "dílerboltom" onnan szerzek be mindent 80% hogy levesz a polcról neked bármit ami kell neked :)

Érdemes vagy 10-20 darab gyújtógyertyát bespájzolni hogy legyen később , attól félek 15-20 év múlva nem fogják gyártani , illetve érdemes kopó alkatrészekből is bespájzolni. Pl.: dugattyú , gyertya , levegőszűrőt lehet csinálni , csapszeg ,hajtókar,, hajtókarhoz tűgörgők , alulra felülre , esetleg egy főtengelyt de azt csak is egy kiváló minőségű használtat ! lehet furcsán hangzik de abból gyárit kell venni . Én eddig 70 ezernél járok a mustangnál , csak az a baj hogy ez csak a motorikus része :D Vape gyújtás 35 e. ft dugattyú 3200 , főtengelyt nem kellet cserélni de vettem eggyet ki tudja az 15 e. , új űlés fullosan 10 e. , átkábelezni ledes világításra 12 e. :DD Imádoooom !!!

2012. jún. 29. 10:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyébként ezt ajánlom Bp.-en : [link]

itt rákattintasz valamire , és kihozza képpel mindennel stb :)

2012. jún. 29. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!