Tehát a lényeg az, hogy valamelyik nap, mivel a hátsó csomagtartóra van rárakva a robogómon az aksi (nem fér a helyére) és oda vannak vezetve a kábelek, lejöttek az aksiról és rosszul tettem vissza (a negatívot a pozitívra, pozitívot negatívra). Elkezdett füstölni a robogó elől, büdös volt, gyorsan megszakítottam az áramkört, abbamaradt kicsivel utána. Leszedtem az első idomot a kormány alatt, azt hittem az egész gyújtáselektronika kipurcant. De láttam, hogy csak ez a cucc: [link] égett meg. Na most nem tudom, mi ez. Ugyanis a robogó azóta is flottul indul (szerencsére nem vágtam az egész elektronikát gallyra), duda működik, világítás működik. Na az indexek nem működtek már régóta, azóta se működnek, arra gondoltam valamilyen indexrelé. De megnéztem, robogóm típusához, milyen az indexrelé de nem az. Tehát mi lehet ez az alkatrész?
2012. jún. 23. 17:09
1/9 anonim válasza:
AZ egy ilyen kis bordázott izé aluminiumból,amibe csatlakozik egy ilyen elektromos csatlakozó,és le is van testelve-ahogy látom.
2012. jún. 23. 17:58
2/9 anonim válasza:
4 kábel megy bele? és le van testelve?
hova, honnan megy a 4 vezeték?
De am ha indul és még az aksit is tölti menet közben akkor semmi gond nincs, picit odakozmált az alkatrész, de nem lett semmi baja, sz*rd le :D
2012. jún. 23. 18:26
3/9 anonim válasza:
Feszültségszabályzó
2012. jún. 23. 19:21
4/9 anonim válasza:
Az a feszültség szabályzója .
Ha tudsz mérj rá hogy mennyi jön ki belőle.
Minden jót!
2012. jún. 23. 21:08
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valószínűleg le van testelve, rá van egy kábel csavarral szorítva. Meg volt egy 4 vezetékes csatlakozó rácsatlakoztatva, viszont miután megégett az a cucc (ahogy kiderült a fesszabályzó), lehúztam róla. De mondom, működésén semmit nem tapasztaltam és az aksit is tölti. Ja igen, ez a kép amihez adtam a linket már régebbi (leégés előtti). Most is így néz ki, csak mondom nincs rákötve csak a testelő kábel, és látszanak rajta az égés nyomai, itt ott fekete. Hosszú távon lehet valami problémám?
2012. jún. 23. 23:08
6/9 anonim válasza:
Kösd vissza, ha egyszer akkor működik akkor normál használatnál utána is fog normálisan.
(bár ha nincs bekötve és így is működik minden aminek működni kell, meg még az aksit is rendesen tölti akkor mind1 hogy vissza kötöd-é vagy nem.)
2012. jún. 24. 00:10
7/9 anonim válasza:
A fesz szabályzónak a feladata ha túltöltésed van akkor nem engedi hogy átmenjen a rendszerbe.
Pl : 12v os a robid meg benne minden cuccod ha nem működik a fesz szabályzó és nem old ki 12 v fölött akkor kipukkanak az izzóid,és minden amihez elektronika kell az megsülhet.
tehát ha van egy rossz fesz szabályzód attól még működhet a robogó,csak annyi hogy a túltöltés miatt lehetnek problémák..
ha tudsz mérd meg működés közben hogy mennyi áram megy be és ki .
Minden jót!
2012. jún. 24. 09:54
8/9 anonim válasza:
00:10 "ha egyszer akkor működik akkor normál használatnál utána is fog normálisan."
Érted! Ha egyszer akkor ahova,úgy lehet akkor működik! XD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!