Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson nem indul, bővebben lent?

Simson nem indul, bővebben lent?

Figyelt kérdés
Szóval van egy régi simsonom ami alapos újításon esett át. Elég sokáig állt. A gond az ,hogy be akarom indítani (szikra van) és nem történik semmi ,de kb harmadik rugásnál mindig robban egyet valahol és füstöl, valamint büdös szaga van. Ez mi lehet? Nem tudom hol robban de miközben rugram be éreztem a lábamon a robbanást. Lehet ,hogy a karburátorral van valami?

2012. jún. 19. 19:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem gyújtás gond lesz.

De legegyszerűbb módszer: A gyertyanyíláson át teszel be egy kis benzint, aztán gyertya vissza és próbálod indítani.

Ha normálisan pöffen párat a gép akkor üzemanyag gond. Ha nem akkor gyújtás.

2012. jún. 19. 20:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Holnap megpróbálom ,köszi a választ!
2012. jún. 19. 20:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Kezdd a megszakítóhézaggal, aztán előgyújtás állítással folytasd!

:)

2012. jún. 19. 21:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez jó móka lessz ha elösször állítasz gyújtást,márha megszakítós.

Pár rugdalás után nézd meg a gyertyát,nézd meg hogy benzines e ,nézd meg hogy kap e rendesen szikrát, ha megráz akkor a felkarodig fel kell hogy menjen de ezt ne próbáld ki :)

Szerintem egy karbi tisztítás rá férne. Akinek van szimója az a tavaszt mindig egy karbimosással kezdi :)

Sok sikert hozzá!

2012. jún. 19. 23:56
 5/6 Colourstyle válasza:
Nézd át a gyújtás időpontot.. legyen megfelelő az előgyújtás, gyertyát sem árt kicserélni, meg a kondenzátort sem.. legfőképp ezek okozhatják a durrogást.. ja meg az is, hogy véletlenül a lendkerék "lenyalja" az éket, és máris rossz a gyújtás időpontja.. egy sokat állt simsonnal épp így jártam..
2012. jún. 29. 23:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja azt kifelejtettem ,hogy régebben már beindult..(pár napja). A gyertya is ki lett cserélve. Van benzin is. Nem értem..
2012. júl. 5. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!