Nemrég vettem egy autót külföldről. Azóta nem volt olajcsere se semmi. Most csökkent az olajszint. Nem tudom, hogy az előző tulajdonos milyen olajat töltött bele. Bármilyennel utántölthetem, vagy gondom lesz belőle?
Ezt kb. mintha a KRESZ tesztkönyvből kérdezted volna.
Arra is az volt a helyes válasz, hogy olyannal kell utántölteni, ami a gépkönyvben szerepel.
Inkább cseréld ki az összes olajat meg a szűrőket.
Nem tudhatod mikor volt benne olaj cserélve.
Így meg tudod hogy ez rendben van.
Vásárlás után az autón a motorolajat és a szűrőket (olajszűrő, levegőszűrő), illetve bizonyos esetekben a vezérlést is szokták cserélni. Erre azért van szükség, mert bár minden autót úgy hirdetnek, hogy frissen szervizelt, azért közel sem van az úgy, hogy az eladó tízezreket költ az autóra, miközben tudja, hogy hamarosan eladja és a szervizeléstől egy fillérrel sem lesz drágább (mert a frissen cserélt olajjal is ugyanannyiba kerül az autó, nem lehet még 2.000 Ft-tal sem többet elkérni érte).
Úgyhogy vegyél hozzá olajszűrőt, levegőszűrőt, olvasd el, milyen olaj kell bele, aztán cseréld vagy cseréltesd le mindet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!