Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Túlságosan felpörgettem a...

Túlságosan felpörgettem a motort. Baj lehet belőle?

Figyelt kérdés
Röviden a történtek.Kezdő vagyok,sőt,ez volt a legelső vezetésem.Egy hágón való induláskor nem bírtam másképp elindulni csak 5000es fordulattal.Megijedtem,vagy tapasztalathiány,nem tudom mi okozta.Szóval felpörgettem 5000,kijöttem a főútra. Kb. 200 métert mentem még,megálltam,égett szagot éreztem.Felnyitottam.A motor forró volt,és kellemetlen szagot árasztott. Megpróbáltam újból beindítani,működött,csak büdösen...De amúgy szépen zúgott.Szerintetek tönkre ment? Ma megy az autótulajdonos utána,vajon elfog tudni indulni vele,nem történt semmi?
2012. jún. 17. 07:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Semmi gond, kicsit megfüstölted a kuplungot... Nagy baja nem lesz, nem kell félteni. Ajánlom a kuplung fogáspontjának gyakorlását. Érezd, mikor fog. Ne pörgesd feleslegesen, mert a motor bírja alacsonyabb fordulaton is. Először próbálj meg gázadás nélkül, szép csúsztatva elindulni. Gázos elindulásnál nem kell előre precízen beállítani a fordulatszámot:D Csak nyomd be a kuplungot, válts fokozatba engedd míg le nem lassul az üresjárat egy kicsit aztán adagold szépen a gázt. Ennyit tudtam segíteni.
2012. jún. 17. 07:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, jól írják. Valószínűleg a kuplungtárcsa égett, kopott meg kicsit a nagy súrlódástól. De attól még használható maradt.
2012. jún. 17. 08:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Jól írják, a kuplung egy picikét megégett. Ennyitől még nem lesz baja. Egyébként 2000-res fordulat is bőven elég lett volna.
2012. jún. 17. 09:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Eleinte én is csináltam ezt 1x-2x emelkedőn való indulásnál. Főleg ha a mögöttem lévő bemászik közbe a se**embe :/

Ahogy írták a kuplungot sütötted picit. Eleinte előfordul szerintem sok emberrel. De majd hozzászoksz aztán már nem lesz ilyen gond :)

2012. jún. 17. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!