Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nehéz menni egy 250es cross...

Nehéz menni egy 250es cross motorral?

Figyelt kérdés
kb 54-60LE.arra lennék kiváncsi hogy mire kell nála figyelni. kuplungolás v gázadás vagy egyéb. és aki még csak simsonon ment az eltudna ezzel is boldogulni?

2012. jún. 14. 21:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mindenre. Qrva óvatosan kell, nem ráhúzni a gázt, finoman, szokni hogy nehezebb is nem csak erősebb, máshogy kell kezelni, akkor nem lesz baj.
2012. jún. 14. 21:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Menet közben kicsit szokatlan, hogy nehezebb, de meg lehet szokni.
2012. jún. 14. 21:47
 3/12 A kérdező kommentje:
tehát lassan kell gázt adni. és a kuplungal mi a helyzet? milyen gyorsan kell kiengedni?
2012. jún. 14. 22:04
 4/12 anonim ***** válasza:

Az a helyzet hogy gép és beállításfüggő, meg ugye mi számít gyorsnak?

Én 10éve endurózok, nyilván mondhatom hogy gyorsan vagy lassan, mert nekem más a gyors meg a lassú, én meg már elfelejtettem milyenek voltak kisköbcentinél, meg már megszoktam a váltási érzetet meg az erőhatásokat.

Mindenesetre inkább lassan és óvatosan, abból nem lesz baj.

2012. jún. 14. 22:08
 5/12 A kérdező kommentje:
kezdőnek milyen motort ajánlasz inkább? ktm sx125 vagy suzuki rm250 ? 188cm 90kg 16éves vok ha ez számít. kb. 2-2,5éve kondizok tehát ha megg kell tartani a motort azzal nincs gond.
2012. jún. 14. 22:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Próbáld ki mind a kettőt ha van rá lehetőséged, és amelyiket jobbnak látod, illetve amelyiknek nem véres a torka.

Én KTM-es voltam a kezdetek óta (meg mióta tudok rá pénzt összeszedni, volt nekem is homemade ETZ-alapú szörnyetegem :D ) , most egy Husaberg F450-et hajtok, szóval kicsit elfogult vagyok, de azthiszem ez korrekt válasz volt. :D

A lényeg az hogy ne szállj el, akkor sem ha úgy érzed 1-2 hét után hogy megy, mert nincs meg a rutin, és ha esetleg baj van nem tudod kontrollálni. Ha ésszel csinálod ráülhetsz egy Hayabusára is. :)

2012. jún. 14. 22:25
 7/12 A kérdező kommentje:
értem:) majd ha veszek motort ki szeretném próbápni előtte és nem akarom össze törni a motort. de majd kipróbálom haverom ktm sx 250f-jét. egyébként szerinted egy 42LE 125 ktm menne alattam rendesen? nem fogná vissza nagyon a súly?
2012. jún. 14. 22:31
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez a mennyit menne dolog enduróval nem nagyon működik. :) Egyhengeres blokk, nulla szélvédelem->120 fölött nem kényelmes.

Terepen meg a 60-80, jó körülményeknél max 100az egészséges.

Egyébként kb 130-140 a vége, de mondom, 120 fölött már nem fog tetszeni.

Én használom közúton is, a Husa olyan 150 környékéig bírná, de 130-nál többel nem mentem vele, mert egyrészt kényelmetlen, másrészt nem erre tervezték, harmadrészt meg minek? :D

2012. jún. 14. 22:39
 9/12 anonim ***** válasza:

Ja, hogy menne-e. :D Benéztem, bocsi este van már. Megyek betérdelek a sarokba egy öt percre.

Menne, bőven elég, én is ilyen kaliberű vagyok mint általános vége óta, sosem volt baj. A simson után meg minden nagyobb gép qrvára fog menni. :D

2012. jún. 14. 22:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Egy a lényeg: Ne húzz neki csutka gázt, mert hanyatt b@sz! :D
2012. jún. 15. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!