Gázüzemre átalakított autót milyen időközönként
kell benzinnel "járatni"?
Figyelt kérdés
A szervízben mondták, hogy nem tesz jót neki, ha folyamatosan több évig csak gázról megy.. De mégis mennyi ez az idő? 500km-enként 1000? esetleg 3-4000?
Ha valaki erről tudna linket adni, az is segítene, googleztem picit, de nem találtam :) Köszi!
2012. jún. 13. 20:56
1/5 anonim válasza:
Benzinnel indits és miután elérte az üzemi hőfokot utána tedd át gázra. Legalábbis így szokták.
2012. jún. 13. 21:00
2/5 A kérdező kommentje:
Ez automatikusan így működik nekem is.. De! Azt mondta a szervízvezető, hogy néha járjak vele csak benzinnel is, állítólag így jó a motornak.. csak azt felejtette el mondani, én pedig kérdezni, hogy milyen időközönként :)
2012. jún. 13. 21:01
3/5 anonim válasza:
Nekem annak idején azt mondta a szerelő hogy benzinnel indítsam el hagyjam kicsit melegedni kb 2-3 percig utána válthatom át gázra. Ha hosszabb útra megyek olyan 200 km egy nap alatt akkor abból keveset tegyek meg benzinnel úgy közepe tájékán ha napi többször megyek keveset akkor azért nem muszáj benzint használni, de olyan 500 km-erenként jobb ha 10-20 km ert benzinnel teszek meg, és azért legyen kb 20 liter benya a tankba mert azzal kell indítani vagyis célszerűbb. De ha elég meleg a motor és tényleg csak néhány percre vagy 1-2 órára álltam meg pihenni indíthatok gázzal is de jobb ha benzinnel indítunk. Meg olyat is hallottam már valakitől hogy néha jobb át válltani benzinre amikor le akarjuk állítani és hosszabb ideig nem használnánk hogy akkor ne gázzal teljen meg az a tér hanem benzinnel.
2012. jún. 13. 21:26
4/5 anonim válasza:
Nekem van egy gázos Ladám és kb. 10 éve nemvolt benzin a tankjában. Télen is beindul gázzal -20°C-ba is mer tudni kel gázost indítani!!
Sokan eszetlenül szívatozzák a hidegbe de nem lehet! Szívatás nélkül kell beindítani, kicsit szenvedés de mindig beindult.
230 ezret mentem eddig vele generál nélkül és még semmi baja.
2012. jún. 13. 21:59
5/5 anonim válasza:
Ez a néha járasd benzinnel olyan mint a hajléktalannak karácsonykor enni adni, év közben meg hagyni éhen halni. Semmi értelme.
Azért gázos hogy gázzal menjen ,kész.
Nekem is volt régen ladában. Benzinnel indítottam aztán kapcsoltam gázra, de csak télen. Nyáron simán gázzal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!