Milyen időközönként kell vezérműszíjat cserélni?
Hello. Suzuki WagonR+ 993ccm( 3 henger) 2005-ös évjárat. Most 50E km van benne és kiszámolható hogy 7 éves lesz.
Mennyi a csereperiódusa a szíjnak?
Km-ben és évben is érdekelne.
Na igen akinek megvan a km annak nemszámít a év. De mire ez az autó eléria a 100E-t már lesz vagy 15-16 éves.
Meghát a gumi is elöregszik szerintem de nem tudom ezért is kérdeztem.
Nem baj ha midneki mást mond egy átlagot ezért össze lehet belőle hozni.
Haveréknak asszem 2004es 1.0 WagonR+ van, nekik 85e kmnél kezdtek nagyon morogni a görgők benne, de csak valamikor 115 e környékén cserélték, a szíjat feszítőkkel és vízpumpával. Bátrak voltak.
Amúgy:
"90000 km-es vagy 72 hónapos szervíz:
Megegyezik a 15000 km-es felülvizsgálatban leírtakkal, gyujtógyertya csere, kivéve a platina-iridium gyertyával szerelt modern motorokat. Szelephézag ellenőrzés, kivéve a korongos hézagolású modernebb motorokat, hozzájön a kézi sebességváltó olaj cseréje és a vezérműszíj cseréje. Ez utóbbi főként a 2002-ig gyártott 1.0-1.3-as Swift, WR+ tipusokra vonatkozik. A fiatalabb M13, M15, M16 -os motorok már lánchajtásúak, melyekben a vezérmű karbantartást nem igényel."
No igen 2002-ig gyártott. Ez meg 2005-ös. Így évszám szerint láncos kéne legyen De a M13 M 16 motorokat írja. Ez meg 1000ccm.
Olaj vann benne rendszeresen cserélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!