Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen időközönként kell...

Milyen időközönként kell akkumlátort cserélni egy 96-os évjáratú renault meganban?

Figyelt kérdés
Több állásidő után kevesebb áramot esetleg kaphat?A generátor feltölti azt ha valamennyit megyek vele?
2011. dec. 15. 23:07
 1/4 anonim ***** válasza:
81%

Tök mindegy milyen kocsi akkumlátorjáról van szó ugyíanazt kell tudni mindről. kb 2 év egy akkumlátor élettartama , de az időjárástól is függ. Ha hidegben fagyban kint van az autó az nem tesz jót az akkunak. De ha jól van tartva akkor 4-5 évig is működik. Persze az idő ahogy eljár felette egyre gyengébb lesz egyre kevésbé tudja megtartani az áramot.

És feltölti a generátor az akkut. Azért van kitalálva. De egy teljesen üres akkumlátort mire feltölti a generátor le kell menni vagy 300km. Úgyhogy azért találták ki az akkutöltőt. Még segítségképp azt is elárulom hogy egy Megánba 12-voltos 50-60 Amperórás(AH) akkut kell venned.

2011. dec. 15. 23:23
 2/4 anonim ***** válasza:

De amúgy onnan lehet tudni hogyha a végét járja az akkud.

Hogyha feltöltetted (vagy nagyobb útról érkezve) lerakod a kocsit- és pár nap múlva mikor indítasz lassan lomhán forgatja már meg az önindítót akkor annak már nem sok van hátra (hetek hónapok)

Előző voltam remélem segítettem.

2011. dec. 15. 23:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Amikor tönkrement! ;)

Van hogy szépe lassan fokozatosan, van hogy egyik napról a másikra beadja a kulcsot.

Én azt szoktam csinálni ha érzem hogy gyengélkedik (esetleg teljesen elfogyott az áram), egyszer feltöltöm (vízzel és árammal), lehet hogy csak lemerült. Ha gond van, néhány napon belül ismét rakoncátlankodni fog. Akkor elviszem autóvillamosságihoz mérje meg. Gond okozója akkumulátor mellett lehet generátor, önindító, vagy akár eloxidálódott saru.

2011. dec. 15. 23:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen így már minden érthető.Köszönöm igen ez sokat segített
2011. dec. 15. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!