Seat Ibizával kapcsolatos alapjárati hiba és motorfék, tudnál segiteni?
Üdv!
Seat Ibiza 1.6 GLX 1994 katalizátoros járgányomban szét volt rohadva a középdob.. kicserélték , és most an mikor leáll, de főleg azt csinálja hogy nem lehet vele lassan csak gyorsan menni , mert egyfolytába motorféket tol ha lassan akarsz vele menni.
Kereken egy hónapja vittem szerelőhöz ugyanezzel a problémával.
A megrendelés munkalapra a következők vannak irva:
011A Pillangószelep állito nem elfogadható jel
0203 Hall szignél nincs jel
0204 Alapjárati kapcsoló szakadás
0214 Ismeretlen hiba
Megbontás után: 1 Alapjárati motor tisztitás + Vizpumpa csere
Fizettem érte 31 ezret. És utánna nem csinálta a járgány ezt, de sokáig kellett járatni mire beállt az alapjárat, de ezt a motorféket nem csinálta ,most nem kell járatni ,egyből beáll sőt 1000-res fordulatra áll be , pöc röff.
És most a középdob csere miatt pontosan ugyanezt csinálja?
Mielőtt elvinném ujra a szerelőhöz és leakasztana rólam megint egy harmincast gondolom megkérdezlek benneteket, hátha valami jó tanáccsal szolgáltok.
Válaszokat előre is köszi!
Előzőleg fojtószelep hibát írt ki a gép, amit egy tisztítással próbáltak megoldani. Tisztítás után a régi tanult értékeket törölni kell, majd utána alapbeállítást kell adni...na ezt a régi fojtósz. nem mindig végzi el, ezt úgy veszed észre, hogy üresben, egy gázadás után csak lassan áll vissza alapjárati fsz-ra, menet közben, ha kirakod üresbe, alacsonyabb fordulaton nem lesz motorfék, mert magas az 'alapjárat', mintha nyomnád a gázt..Ilyen, mikor nincs elvégezve az alapbeállítás.
Lehetséges, hogy kip. cserénél hegesztettek valamit és a biztonság kedvéért levették az akkusarut, így elfelejtette az alapbeállítást a fsz.
Vagy ez vagy fojtószelep csere.
De lehet, hogy rosszul értettem a problémádat, így vidd el szerelőhöz, ő legalább ki tudja próbálni.
Köszönöm a válaszod!
Megoldottam a problémát, tökéletesen működik az autó. Csak a sarut vettem le estére és, reggel hideg inditáskor már jó is volt az autó. Happy vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!