Suzuki Ignis! Katalizátor hibáját visszajelző lámpa időnkénti világítása! Mi lehet a hiba? Mennyibe kerülne a javíttatás?
"Katalizátor hibáját visszajelző lámpa" szerinted?
Ki kell olvastatni, innen senki nem mondja meg mi a hiba.
Lehet a gond a lambda szonda, vagy rosszabb esetben az egr szelep. Ebben az esetben lehetőség van a tisztításra, ami kb. 10.000 Forint, de nem biztos, hogy megoldódik a gond. A cseréje nagyjából 50.000+munkadíj. Nyilván lehet gond magával a katalizátorral, az is olyan 50-60.000+ munkadíj.
Érdemes lenne egy hibakód olvasást csinálni, abból kiderül.
Lehet, hogy csak az időjárás zavart be a computernek, és egy egyszerű hibakód törlés után soha nem jelentkezik újból.
Ha maga a katalizátor hibásodott meg akkor sem kell rögtön cserélni. Ha megadja magát, akkor nő a fogyasztás és gyenge lesz a motor. Akkor kell cserélni mindenképp.
Mindezt tapasztalatból mondom, mert nekem júliusban jött ki ez a hibakód. Kitörölték, visszajött, de elmondták, hogy nem kell azonnal cserélni.
Megbízható, jó szervíz vizsgálta, úgyhogy nyugodtan elhiheted. Én azóta se csináltattam meg, és semmi gond nincs vele.
Egy hibakód olvasás mindenesetre nem ártana.
Ha kérdésed van nyugodtan írt pvt!:)
150000-200000ft a katalizátor.Csak úgy megjegyzem.
Nekem is világít a hibajelző, kiolvastam, aszondja , cseréld ki a katalizátort te csóró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!