Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 14 éves vagyok, meg akarom...

14 éves vagyok, meg akarom szerezni az "M" kategóriás vezetői engedélyt (? )

Figyelt kérdés
úgy tudom hogy olyan 50.000FT-körül van egy vizsga, van 50ccm-os motorunk ha viszek motort akkor olcsóbb? és mennyivel? és az egész vizsgázási díjat egy összegben kell kifizetni?
2012. jún. 6. 16:09
 1/9 anonim ***** válasza:
A vizsgadíj olyan 10.000 forint körül mozog, a tanfolyami díj a drágább - meg ugye előtte a KRESZ vizsga. Ha a motorod alkalmas arra akkor természetesen lebeszélheted az iskolával, hogy te azon szeretnél motorozni és vizsgázni - ezt ők tudják hogy van-e ennek akadálya.
2012. jún. 6. 16:17
 2/9 A kérdező kommentje:

jó de összesen olyan 50.000FT körül van egy olyan jogsi, és azt akarom tudni hogy egy összegben kell-e kifizetni az 50.000FT-ot

vagy mindig amire megyek, kresz és akkor ki fizetem a kerszt? vagy hogy működik ez? mindig amire megyek azt kell fizetni? de ilyen jármű kezelési nem kell nekem, mert én már vagy 5000km-ot mentem simsonnal

2012. jún. 6. 16:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Többnyire először fizeted a kresz tanfolyamot, aztán közben, vagy néhol vele együtt a kresz vizsga díját.

Utána van a rutin és annak a vizsgadíja. Aztán a forgalom, és oda szintén a vizsgadíj.

2012. jún. 6. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy "nekem nem kell, én már tudom". A kötelező óraszámot minden tanfolyamból el kell végezned. KRESZ, egészségügyi vizsga, vezetés...

Mindig azt fizeted, amit épp csinálsz, és össze kell gyűjtened az összes vizsgát a jogosítványhoz.

2012. jún. 6. 16:26
 5/9 anonim ***** válasza:
A KRESZT befizeted egyben, a vizsgadíjjal lehet hogy pár nappal csúszhatsz. Utána jön a rutin majd vizsga forgalmi sé vizsga. Van ahol egy összegben kérik, van ahol kettőben, de sokan csak csepegtetnek, szerencsétlen oktató meg nem verheti ki az emberből a pénzt. "de ilyen jármű kezelési nem kell nekem, mert én már vagy 5000km-ot mentem simsonnal" Nagy cucc. Én is kamionozok, buszozok, de még papíron van hátra egy vizsgám és el kell rá mennem és kész. 29/N
2012. jún. 6. 16:26
 6/9 A kérdező kommentje:
értem, tehát akkor én csak motorozok ott össze vissza? mert én tudok vele menni, de hát ha azt kell hogy motorozgassak akkor annak nincs akadálya, mert szeretek motorozni
2012. jún. 6. 16:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem elég menni vele, közlekedni kell - kismillió olyan dolog van amire csak úgy motorozgatás közben nem figyel az ember, de vizsgán bukhatsz is miatta. Amúgy kétlem, hogy 50.000 forintból ki tudnád hozni a jogsit, 60-70 körül van már az "M" jogsi is.
2012. jún. 6. 16:41
 8/9 anonim ***** válasza:

iskolánként változnak az árak ,nekem 1 hónapja 82ezer volt!

és nem nem egyszerre kellett fizetni,hanem általába vizsgák előtt és nekem ha sajátommal mentem volna akkor 10 ezerrel lett volna olcsóbb ,DE akkor neked kell szállítgatni a motort

2012. jún. 6. 17:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Na ez meg ugye a másik, hogy a rutin órák általában valamilyen telepen vannak ahova te nem mehetsz ki közúton jogsi nélkül - a forgalmi órákra már talán rá tudod beszélni az oktatót, hogy lehetőleg onnan induljatok, ahol laksz (bár egyszerre 2-3 embert szoktak oktatni), de ez a saját-motoros történet nagyon problémás.
2012. jún. 6. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!