Mi a véleményetek a W220 Mercedesről?
Figyelt kérdés
autó kocsi2012. jún. 5. 11:11
1/7 anonim válasza:
Nem valami jó. Ami az előny: mindent tud, amit az autóipart nyújtani tudott a 90-es évek végén, 2000-es évek elején, gyors, kényelmes, biztonságos, meg minden, igazi prémium gép. Bizonyos körökben van neki presztízse. Ami viszont a hátrány, hogy abban az időszakban született, amikor a Mercedes a legdurvább minőségi mélyrepülését élte. Változatos, és drága elektromos hibák jellemzik, általában véve sokkal rosszabb minőség, mint a régebbieknek, vagy akár az újabbaknak, ráadásul akkoriban kezdek el vízbázisú festéket használni a Mercedeseken, ami annyira nem volt sikeres az első időkben, hogy az ilyen évjáratú kocsijaik a rozsdásodási problémáktól sem mentesek. Igazából én nem merném megvenni, ha mindenképp bálnamerci kell, akkor talán a W126 a leginkább ajánlható, bár az már elég öreg.
2/7 anonim válasza:
Csak megerősíteni tudom az első által leírtakat, a W126 nekem is nagy kedvencem, a kérdezőnek egy szép W124-et ajánlanék, nagyon jó autó az még ma is. A W220 Merci szinten pocsék, de közel sem akkora tragédia, de nem venném.
3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat nagyon beleszerettem a w220-ba, gyönyörű amúgy a w126 is tetszett mindig, ha annyira rossz a 220 akkor lehet várnom kellene amíg számomra is elérhető lesz a w221, de lehet nem fogom kibírbni és a józan ész ellenére is a 220 lesz
2012. jún. 5. 17:40
4/7 anonim válasza:
szerintem W126 helyett, inkább W140
5/7 anonim válasza:
W140-el sajnos bár kevésbé durván, de hasonló a helyzet, mint a W220-al. Az a helyzet, hogy a W126 idejében még másképpen fogták fel a prémium autót. Inkább az örökké tartson filozófia, a nagy méret, a vastag, illatos bőrök, szép fák, finom működés választotta el a legdrágábbakat a mezőny többi tagjától. W126-ot még lehetett kapni karburátoros motorral, tekerős ablakkal, klíma nélkül, illetve viszonylag gyenge motorral is. Egy ideje már a legfontosabb nem ez a luxusautók vásárlóinak, hanem a minél több technikai kütyü, a bődületes teljesítmény, a légrugózás, satöbbi, amitől az egész autó felfoghatatlanul bonyolult lesz. Ráadásul ahol lehet, próbálnak fogni a költségeken, így az a hihetetlenül összetett rendszer viszonylag gyönge, olcsó elemekből áll össze. A W140, és az utána következők olyanok, hogy amíg az első tulajnál vannak (nagyon max. 6-7 év, ill. 300e km. ezekben a körökben) jók, illetve mivel ők megengedhetik maguknak, nagyjából oda van figyelve a karbantartásra. A második tulajnál 10-12 éves (kb. 500k km) korukig valahogy húzzák a belüket, de egyre romlanak, és mivel ő már nem olyan tehetős, (az autót újkori értékének kb. a negyedéért vette meg ugye) nem is tesz azért, hogy ezt visszafordítsa. Kedves kérdező, te itt jössz a képbe, mint naiv rajongó, akit csábít az áhított luxus igérete, de csak egy nagy rakat, egyre kevésbé működő szart kapsz. És a szervizeltetés ára a korral nem csökken, te viszont egész biztosan nem fogod tudni kifizetni, mert ha ki tudnád, alapból újat, vagy első tulajost vennél. Ne rángasd magad hiú reményekbe, hogy te majd nem reménytelen, 500k-ról visszatekert romot veszel, mert azt fogsz. Az emberek nem azért vesznek többnyire bálnamercit, hogy keveset menjenek vele. El kell keserítselek, a W221 sem jobb ezeknél túlzottan, 2011-es felmérések szerint a 4. leggyakrabban elromló 3-7 év közötti európai autó. Ha nagy mergát akarsz, vagy W126, vagy megelégszel egyel kisebb (E-klasse), vagy akár kettővel kisebb (C-klasse) kocsival. Hidd el, vezetési élményben majdnem ugyan az, ugyan olyan finoman suhan, ugyan olyan csöndes, és ugyan azzal az érzettel működnek benne a dolgok. Viszont talán azok nem döntenek anyagi végromlásba. Első voltam BTW.
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!