Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1. motornak mit vegyek?

1. motornak mit vegyek?

Figyelt kérdés
Na, motort szeretnék venni. A probléma csak az, hogy nem tudom milyent vegyek...:(( CBR125 volt az a moci amivel rutinvizsgán kint voltam az utcán , de valahogy kicsit erőtlennek éreztem, vagy nem tudom. A kérdésem az lenne, hogy milyen motort kellene elsőnek venni, van-e jobb választás mint a CBR125, ha van akkor miért? Érdekelne az is, hogy mennyire gazdaságos,megbízható és, hogy ha bejárok nap mint nap suliba(mert erre használnám inkább csak, suliba járni, motorozgatni:)), arra megfelelő lennének-e ezek a 125-ös motorok.

2012. jún. 1. 19:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ mire kell... A CBR 4 ütemű legjobb tudomásom szerint - takarékosabb mint egy kétütemű, cserébe nem érzed annyira erősnek. Próbálj ki egy bármilyen nem túl régi kétüteműt, azt elég erősnek fogod érezni. Persze sehol sincs egy 250-eshez képest, de gondolom arra nem jó a jogsid.
2012. jún. 1. 21:04
 2/6 A kérdező kommentje:
hát arra nem:/ esetleg a yamaha yzf125?
2012. jún. 2. 07:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Típusokról én nem tudok konkrétat mondani, a legfiatalabb rendszámos motorom is 40 éves lesz augusztusban... :D
2012. jún. 2. 08:09
 4/6 anonim ***** válasza:
egy kétűtemű gyorsasági, pl. hondánál maradva NSR 125, 1.5-2x olyan erős mint a cbr 125, mivel az 4 ütemű..., igaz többet fogyaszt, de ha egyben van nem vészes.
2012. jún. 2. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Iskolába járáshoz, mindennap csakis 4 üteműt vegyél mint a CBR, vagy az YZF-R. Felét fogyasztja egy 2 ütemű társának, igaz fele olyan erős (vagy még annyi sincs) de így sokkal gazdaságosabb.
2012. jún. 2. 18:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha CBR 125 -tel voltál vizsgázni, akkor gyanítom, hogy A1/B125 jogsid van. Azzal sajna nem vezethetsz erősebbet. A korlátozás 125 köbcentire és maximum 11 kW -os teljesítményre szól.

Ha erősebbet akarsz, rá kell tenned a nagy A-t (tudtommal nincs jelenleg megoldás az A1->A2 váltásra).

A 125 köbös kis csettegők szinte nem is esznek semmit, illetve minden tekintetben elég pénztárcabarát megoldások (itt most ugye modernebb darabokról beszélgetünk).

Dörzsöld meg egy kicsit a hasznaltauto.hu részletes keresőjét, azt majd kiküpi neked az elérhető választékot, aztán abból már rábökhetsz egyre szíved szerint.

2014. febr. 24. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!