Melyik autómárka jó, vagy kerülendő ezek közül?
Mindegyik márka nagyon jó! Még a Saab is, nem tudom az első hozzászólónak milyen problémája volt vele, de mindenkinek vannak rossz tapasztalatai.
Ezek a márkák közül ha 5 évesnél fiatalabbat veszel bármelyiket megveheted, jó választás lesz!
Pont annyira amerikai, mint az Opel :D
Mindkettő a General Motors tagja (volt, amíg a Saab be nem csődölt). Egyébként például a 9-3-as közös padlólemezre épült az Opel Vectra C-vel, és így sok a közös alkatrész is. Hasonló a helyzet az Opel Insignia és az új Saab 9-5 párosnál. Egyébként abban egyetértek, hogy nem a legmegbízhatóbb márka, és drágák a Vectrával nem csereszabatos alkatrészek.
Pár személyes tapasztalat, hátha segít:
Opel Astra G és H tipikus gipszjakab autók, de a célnak megfelelnek, egyszerűségüknél fogva megbízhatók. Az Astra J még elég új, de teljesen más világ mint az elődei, nagyon zsír, minőségi gép.
Én a Seatot kerülném, a 60.000-et futott Leon TSI-vel már voltak gondok szépen. Igaz, kapta is rendesen az alázást. Ezt leszámítva szerettem, mert állatul ment.
VW-ről szélsőséges tapasztalataim vannak. Volt nálam egy 2006-os benzines Passat. Hát, ha nem számítana a pénz, esküszöm felgyújtottam volna. Ellenben az új Jetta, na az egy iszonyat jó kis autó.
Mazdák elég lélektelenek, az utolsó élményem egy 1.8-as Mazda6 kb. 3 évvel ezelőttről, az is csak pár km erejéig. Nem hagyott mély nyomot bennem. Talán ezt mondanám a felsoroltak közül a legmegbízhatóbb márkának, bár az újabb típusokra ez nem feltétlenül érvényes.
Kb. ennyi.
Szerintem is jók, a SAABot egyedül amiatt kerülném el, hogy csődbe ment, ezzel idő előtt a márkaszervizeknek is annyi, de persze előtte még rendesen le fognak húzni mindenkit. Pedig jó kis autók azok, de előrelátóan kell gondolkodni.
VW, Seat, Opel szintén jók, leginkább a Seatot választanám a 3 közül, vagy az Opelt. A VW-ek közül a Golf túl van árazva, a Polo helyett akkor már inkább Ibiza, marad a Jetta, vagy Passat, de akkor meg már Astra, vagy még esetleg Insignia.
A Mazdáról meg nem sok rosszat hallottam, mondjuk nem is sok van belőle ismerettségi körben, így nem nagyon tudok róla mit mondani.
köszi a segítséget!
úgy látom, az Opel lenne a legjobb. Opel Zafirával szemezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!