Milyen autót vegyek 1,2-1,5 MFt környékén?
- 29/F vagyok.
- Saját autóm még nem volt, a munkahelyemen egy 1.6-os Astra H kombit vezetek.
- Lehetőleg 4(5) ajtós legyen, de inkább valami kisebb autó, kombit nem szeretnék.
- Benzin, diesel? Ezt nem tudom...
- Napi szinten nem használnám, csak hétvégente hazajárni a lakóhelyemre, 200 km autópályán + ugyan ennyi vissza / hét. Esetleg néha ide-oda elmenni vele, ami tömegközlekedéssel körülményes lenne.
Lehetőleg ne legyen 8 évnél idősebb.
Fontos még az olcsó fenntarthatóság és a megbízhatóság.
Én minden képen 1,4 -es Toyota corollát javaslom .
Nekünk egy 2004-es 1,4.es dízelünk van .Városban 5,5 l körül , autópályán 6-6,5 l eszik . Emellett nagyon jól gyorsul és még semmi gond nem volt vele .
Köszönöm, Corollán, Fábián már én is gondolkodtam. A francia autóktól kicsit félek a hírnevük alapján.
Végül is az Astrával sincs semmi bajom. Láttam, hogy itt még a Focusokat szokták ajánlgatni. Az viszont külsőre nagyon nem tetszik. (Főleg a hátulja. Az a ferde hát, a C oszlopra felhelyezett lámpákkal borzalmas. Persze ez szubjektív.)
"A francia autóktól kicsit félek a hírnevük alapján."
S hírnevet akarsz venni vagy autót? A mende-mondáknak minimálisan lehet alapja, de ha annyira rossz autókat csinálnának, már tönkrementek volna. Használtautóknál a különbségek már nem a gyártó nemzettől jönnek, hanem az eddigi használatból. Ezért javaslom, ne a meséknek higgy, hanem vidd el a kiszemelt autót egy állapotfelmérésre szak- vagy márkaszervízbe, ott megmondják mi újság van vele. Az, hogy dízelt vagy benzinest veszel ma már jóformán mindegy. Amúgy ilyesmiket érdemes nézegetni:
Honda Civic: [link]
Ford Focus: [link]
Citroen C4: [link]
Alfa Romeo 147: [link]
Mazda 323: [link]
Nissan Almera: [link]
...vagy ha még ezeknél is kissebet akarsz:
Renault Clio: [link]
Mitsubishi Colt: [link]
Opel Corsa: [link]
Fiat Punto: [link]
Mazda 2: [link]
Hyundai Getz: [link]
Suzuki Swift: [link]
1.4es, benzines Toyota Corolla. Városban 7-8liter, autópályán 5,5-6 és véleményem szerint megbízható, komfortos, jó vezetni és még szép is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!