Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek 1,2-1,5...

Milyen autót vegyek 1,2-1,5 MFt környékén?

Figyelt kérdés

- 29/F vagyok.

- Saját autóm még nem volt, a munkahelyemen egy 1.6-os Astra H kombit vezetek.

- Lehetőleg 4(5) ajtós legyen, de inkább valami kisebb autó, kombit nem szeretnék.

- Benzin, diesel? Ezt nem tudom...

- Napi szinten nem használnám, csak hétvégente hazajárni a lakóhelyemre, 200 km autópályán + ugyan ennyi vissza / hét. Esetleg néha ide-oda elmenni vele, ami tömegközlekedéssel körülményes lenne.

Lehetőleg ne legyen 8 évnél idősebb.

Fontos még az olcsó fenntarthatóság és a megbízhatóság.

2012. máj. 25. 10:32
 1/10 anonim válasza:
Peugeot 307. másfél millióért vettem.beletettem már 40 000 km-t,de még semmi gond nem volt vele. most van 90 000 km benne. Most viszem műszakoztatni.
2012. máj. 25. 10:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Én minden képen 1,4 -es Toyota corollát javaslom .

Nekünk egy 2004-es 1,4.es dízelünk van .Városban 5,5 l körül , autópályán 6-6,5 l eszik . Emellett nagyon jól gyorsul és még semmi gond nem volt vele .

2012. máj. 25. 10:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Vegyél Skoda Fabiát! Van belőle sok, lehet válogatni.
2012. máj. 25. 10:54
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, Corollán, Fábián már én is gondolkodtam. A francia autóktól kicsit félek a hírnevük alapján.

Végül is az Astrával sincs semmi bajom. Láttam, hogy itt még a Focusokat szokták ajánlgatni. Az viszont külsőre nagyon nem tetszik. (Főleg a hátulja. Az a ferde hát, a C oszlopra felhelyezett lámpákkal borzalmas. Persze ez szubjektív.)

2012. máj. 25. 11:33
 5/10 anonim ***** válasza:

"A francia autóktól kicsit félek a hírnevük alapján."

S hírnevet akarsz venni vagy autót? A mende-mondáknak minimálisan lehet alapja, de ha annyira rossz autókat csinálnának, már tönkrementek volna. Használtautóknál a különbségek már nem a gyártó nemzettől jönnek, hanem az eddigi használatból. Ezért javaslom, ne a meséknek higgy, hanem vidd el a kiszemelt autót egy állapotfelmérésre szak- vagy márkaszervízbe, ott megmondják mi újság van vele. Az, hogy dízelt vagy benzinest veszel ma már jóformán mindegy. Amúgy ilyesmiket érdemes nézegetni:

Honda Civic: [link]

Ford Focus: [link]

Citroen C4: [link]

Alfa Romeo 147: [link]

Mazda 323: [link]

Nissan Almera: [link]

...vagy ha még ezeknél is kissebet akarsz:

Renault Clio: [link]

Mitsubishi Colt: [link]

Opel Corsa: [link]

Fiat Punto: [link]

Mazda 2: [link]

Hyundai Getz: [link]

Suzuki Swift: [link]

2012. máj. 25. 12:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Legjobban akkor jársz anyagilag, ha veszel egy 2008-as újszerű Állapotú Swiftet. A legolcsóbban fenntartható autó.
2012. máj. 25. 12:45
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Én nem ajánlom se a japánt, se a dízelt. Jók, ha nincs bajuk, ha van, nagyon csúnya pofonokba lehet belefutni. Astra, Corsa, Fiesta, Fabia -ezekből fiatal, kevés km-est tudsz venni, ha nem hajtod 130 fölé autópályán is simán jók hosszútávon is. Ha valami bajuk lenne, akkor se drága javíttatni. (a franciákról és az olaszokról szintén lebeszélnélek)
2012. máj. 25. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:
írta hogy megbízható autó kell és Opele van, 5 ajtós kell és nem kombi, és olcsó fenntartani, ha fenti összeget kicsit megpótolná egy jó Vectra C GTS-t is választhatna ami elég ritka modell és még szép is
2012. máj. 26. 08:09
 9/10 anonim válasza:

1.4es, benzines Toyota Corolla. Városban 7-8liter, autópályán 5,5-6 és véleményem szerint megbízható, komfortos, jó vezetni és még szép is.

[link]

2012. máj. 27. 22:50
 10/10 anonim válasza:
Előző vagyok, ugyanebből a szériából van 5 ajtós is, valamint kombi és 4ajtós sedan.
2012. máj. 27. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!