A benzines vagy a dieseles autó a kevésbé környezetszennyező?
ha választani kell, akkor a diesel.
de függ attól, hogy mire, hogyan használod, mennyire tartod karban, mit tankolsz bele és hogy mikori a technológia.
bármilyen motor nagyságrendekkel környezetszennyezőbb lehet csak attól, hogy ki vezeti a járművet amibe beleszerelték.
használj biodieselt.... persze ehhez el kell költöznöd itthonról.
de vehetnél hibrid autót is...
Nem egy dolgot néznek a diesel illetve benzines kocsiknál. Ugyanakkora lökettérfogatnál a diesel kevesebb CO2 értéket produkál mint egy benzines, ugyanakkor a dieselnél elsősorban nem a CO2 érték a döntő hanem a korom.
Hibrid: parasztvakítás... nekem soha nem kellene csak városban ér valamit ha kimész országútra zabálja a benzint illetve a károsanyagkibocsátása egy Lexus LS 600H-nak akkora mint egy E280-as Mercié, a Lexus RX400H-nak pedig akkora mint egy 2 literes Citroen C5-nek... ennyit a környezettudatos terepjáróról.
Pici benzinesautó 1000ccm nem 16 szeleppel, ezek a leginkább környezetbarátnak mondható kocsik.
Jaaa még valami: Toyota Prius... nem tudom mennyire környezettudatos egy hatalmas akku a hátsóülés alatt... szerintem jobban szennyezi a környezetet ha kicserélik mint amikor beül valaki a síma 1.6-os Opelbe vagy VW-be stb.
A benzines kevésbé környezetszennyező mint a dízel ugyanis az utóbbi jelentős mennyiségű kormot(szálló port)bocsájt ki,ami nagyban hozzájárul a légzőszervi,és rákos megbetegedések kialakulásához.
a nitrogin oxiddal van baj a dieselnél.
Minél magasabb a motorban lévő nyomás mikor robban ( minél modernebb ) Annál több Nitrogén oxid kerül a levegőbe ami nagyon rákkeltő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!