Nehéz az A-s jogosítvány megszerzése?
Én is csak bátorítani tudnálak, hogy csináld meg mielőtt megkeverik a képzési rendszert (megint).
Ha már odáig jutsz, akkor mondd meg az oktatónak őszintén, hogy eddig váltóssal semmi rutinod. Esetleg ha van ismerős és megfelelő üres placc, akkor csinálhattok rutinpályát és gyakorolhatsz.
Nem is a pályát kell megszokni, hanem a kezelőszerveket. Elég sok embernek furcsa a "kézzel kuplungolás - lábbal váltás" autó után, de pár óra alatt megszokható annyira hogy a rutinvizsgán átmenj. Forgalomban mondjuk nem nagyon van idő gondolkodni, hogy melyik végtagot is kell használni és milyen irányba, úgyhogy érdemes megszokni, a lehető legjobban kihasználni a gyakorlásra szánható időt.
Én úgy kezdtem a gyakorlást hogy az oktató 125ös mz-t adott nekem hogy a gyakorló pálya mögött írjak le 8asokat. Persze megállás, indulás, stb..
30-60perc után már kezdtem ráérezni hogyan is kell váltani.
Én elkezdtem úgy hogy előtte életembe kb 1 órát motoroztam olyan motoron amin alig működött a váltó :)
Rutin vizsgán semmi gond nem volt. Most hónap végén lesz a forgalmi vizsgán, ettől kicsit félek, de remélem sikerül ez is elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!