Milyen hátrányokkal/következményekkel jár, ha 50 ccm-nél nagyobb motort 50-esként használok?
Okirathamisítás bűncselekmény, és számtalan szabálysértés. Mellesleg a hülye is látja a 125ös robogókat rendszám nélkül. Kifogsz egy rendőrt a rossz napján, jópárszáz ezredben lesz, járhatsz bíróságra, a jogsid tuti ugrik (nem csak kategória). B125 ehhez képest lósz@rba se kerül, de még az A se. A forgalomba se helyezhető nagygépeket meg felejtsd el, amivel tele az internet (nem véletlenül) fika áron.
külföldön forgalomból kivont papírokkal: ha bontásra vonták ki, akkor forgalomba már nem helyezhető többé, ha ideiglenesen akkor +100.000. Ft és sok utánajárás mire használni tudod.
papírok nélküli: forgalomba nem tudod helyezni
lejárt magyar papírokkal: kb +70.000. mire használatba állítod.
érvényes magyar papírok: itt átírási költség van
Hat az elottem szolo is irt nehany igazsagot,de 99% indulat es nem igaz . A jogsid biztosan nem ugrik semmilyen kategoriara , es pont nem tobbszazezer a forgalomba helyezes sem, aprilisban helyeztem forgalomba egy kymco 250-es robogot mindennel egyutt 74eFt-ban volt
A buntetesi tetelet nem tudom,mivel senkit nem ismerek akit emiatt megbuntettek volna, az biztos,hogy buntetes csak a bevizsgalas utan lehetseges,elso korben kpm-hez kell kuldenie a motort
Köszönöm az egy százalékot.:)
Indulat nincs bennem, mitől lenne?! Nekem aztán tök mindegy, kit büntetnek meg.
Azt meg nem látom, hogy hol írtam, hogy több százezer a forgalomba helyezés. A jogsid a bírósági ítélettől függően vagy ugrik vagy nem. Ezt tényleg nem lehet 100%ra megmondani. Bírótól függ.
A forgalomba helyezés egy külföldi 125-ösnél:
5500 Ft a rendszám ára
585 Ft műszaki cimke ára
12000 Ft forgalmi engedély és törzskönyv ára
18 Ft/ccm vagyonátruházási illeték
Ezeken kívül műszaki vizsga ( a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál lehet érdeklődni az árról) és a regisztárciós adót ( VPOP )is meg kell fizetni. Egyes esetekben szükséges a származás ellenőrzést és eredetvizsgát is elvégeztetni. Pontos infót az okmányiroda tud erről adni, az okmányok ismeretében. A regadó kb 70.000. Ezt írtam összesen 100.000-nek. Az én hibám.
Véleményem szerint nem éri meg ilyen kétes módon illegálisan használni a motort, nézni a rendőröket, parázni az igazoltatásoktól. Kis ráfordítással elkerülhető az egész macera.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!