Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen hátrányokkal/következmé...

Milyen hátrányokkal/következményekkel jár, ha 50 ccm-nél nagyobb motort 50-esként használok?

Figyelt kérdés
Mindenki akit ismerek így használja pl a 125-ös vagy akár 200-as robogóját/motorját, a rendőr szinte soha nem állít meg itt felénk(Nyíregyháza) motorosokat, ha igen akkor meg nem foglalkoznak vele hogy esetleg nagyobb-e a motor, mint a papírokon. Van valami módszer amivel a rendőrök le tudják leplezni az ilyen "csalókat"? Ha igen, akkor mik a következmények?
2012. máj. 22. 19:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Azért ha már 200as robogóval bliccelek pofám nem lenne eredeti forgalmi mellé odabiggyeszteni az M kategóriás jogosítványt... akkor már egy igényes 50es adávételi legyen már
2012. máj. 22. 19:13
 2/8 anonim ***** válasza:
még a hülye is megmondja egy 200-as motorról/robogóról, hogy az bizony nem 50-es.
2012. máj. 22. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Az alvazkod alapjan egyertelmu ,de eleg a gyanu is ahhoz,hogy beutaljon a kozlekedesfelugyelethez . Mellesleg ha nem nagykepuskodsz a motoroddal nem fognak kotekedni a rendorok sem ,de nyugodtan hidd el,hogy attol,hogy nem foglalkoznak vele,meg nem hulyek,tisztaban vannak vele,hogy a segedmotorkent hasznalt grpek egy jo nagy hanyada boven nem fer bele a kategoriaba
2012. máj. 22. 19:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Okirathamisítás bűncselekmény, és számtalan szabálysértés. Mellesleg a hülye is látja a 125ös robogókat rendszám nélkül. Kifogsz egy rendőrt a rossz napján, jópárszáz ezredben lesz, járhatsz bíróságra, a jogsid tuti ugrik (nem csak kategória). B125 ehhez képest lósz@rba se kerül, de még az A se. A forgalomba se helyezhető nagygépeket meg felejtsd el, amivel tele az internet (nem véletlenül) fika áron.

külföldön forgalomból kivont papírokkal: ha bontásra vonták ki, akkor forgalomba már nem helyezhető többé, ha ideiglenesen akkor +100.000. Ft és sok utánajárás mire használni tudod.

papírok nélküli: forgalomba nem tudod helyezni

lejárt magyar papírokkal: kb +70.000. mire használatba állítod.

érvényes magyar papírok: itt átírási költség van

2012. máj. 23. 14:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Hat az elottem szolo is irt nehany igazsagot,de 99% indulat es nem igaz . A jogsid biztosan nem ugrik semmilyen kategoriara , es pont nem tobbszazezer a forgalomba helyezes sem, aprilisban helyeztem forgalomba egy kymco 250-es robogot mindennel egyutt 74eFt-ban volt

A buntetesi tetelet nem tudom,mivel senkit nem ismerek akit emiatt megbuntettek volna, az biztos,hogy buntetes csak a bevizsgalas utan lehetseges,elso korben kpm-hez kell kuldenie a motort

2012. máj. 23. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Köszönöm az egy százalékot.:)

Indulat nincs bennem, mitől lenne?! Nekem aztán tök mindegy, kit büntetnek meg.

Azt meg nem látom, hogy hol írtam, hogy több százezer a forgalomba helyezés. A jogsid a bírósági ítélettől függően vagy ugrik vagy nem. Ezt tényleg nem lehet 100%ra megmondani. Bírótól függ.

A forgalomba helyezés egy külföldi 125-ösnél:

5500 Ft a rendszám ára

585 Ft műszaki cimke ára

12000 Ft forgalmi engedély és törzskönyv ára

18 Ft/ccm vagyonátruházási illeték

Ezeken kívül műszaki vizsga ( a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál lehet érdeklődni az árról) és a regisztárciós adót ( VPOP )is meg kell fizetni. Egyes esetekben szükséges a származás ellenőrzést és eredetvizsgát is elvégeztetni. Pontos infót az okmányiroda tud erről adni, az okmányok ismeretében. A regadó kb 70.000. Ezt írtam összesen 100.000-nek. Az én hibám.

Véleményem szerint nem éri meg ilyen kétes módon illegálisan használni a motort, nézni a rendőröket, parázni az igazoltatásoktól. Kis ráfordítással elkerülhető az egész macera.

2012. máj. 23. 15:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem eri meg . Egyebkent a mai napon meg 27.160Ft a kpm egyedi forgalomba helyezes+muszaki vizsga , regisztracios ado az en 2002-es evjaratu 250ccm-es robogomra 20.450Ft volt , ocsmanyirodaban a forgalmi+torzskonyv+rendszam ujabb 22.100Ft volt ,de mindezek elott biztositast kellett kotnom ra 3400Ft/ev dijert es kb. 2-3eFt erteku gazolajat kurikaztam el az ugyintezes kozben,ezert tudom pontosan a koltsegeket
2012. máj. 23. 15:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Jah es kulfodrol behozott motorra sem eredetisegvizsga ,sem vagyonszerzesi illetek nem kell (autora sem)
2012. máj. 23. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!