Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány Km-t tudok menni egy...

Hány Km-t tudok menni egy tank gázolajjal?

Figyelt kérdés
Golf 2 1,6 td.
2012. máj. 22. 16:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Mekkora a tankod?

Mennyit eszik az autó?

Csak ki kell számolni :D

2012. máj. 22. 16:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Épp ez a z, h nem tudom, nem kúton tankolok :D és pontosan nem tudom hány literes lehet. A fogyasztást akarom kiszámolni
2012. máj. 22. 16:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Akkor járasd ki kopp üresre. Mondjuk dieselnek nem tudom mennyire tesz jót. Tölts bele mittudom én 5 litert kannába is tegyél üzemanyagot és leállásig mész mikor félreállsz megnézed mennyit mentél el az 5 literből így nagyjából ki tudod számolni.

A legegyszerűbb (ha megengedheted magadnak mert sajnos a mai világban nem sokmindenkinek futja rá)

Kúton teletankolod vegyes használat mellett mész vele 100km fölött és ugyanazon a kuton megint koppig tankolod igy pontosabban ki tudod számolni.

De 1.6 td olyan 5-6 körül ehet legrosszabb esetben is.

2012. máj. 22. 16:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyik módszer se jó. Az üresre kihajtást dízelnél nagyon nem javaslom, 100 km-en meg olyan keveset eszik az autó, hogy úgyse tudsz úgy tankolni pont, mint előtte. Ráadásul, hogy számolod ki, hogy pont 100km-re essen egy kút. Sehogy.

A módszer az, hogy full tank, szinte kiautózod teljesen, majd l/km*100, ezt megismétled jó sokszor, az eredményt számtani átlagolod, az majd kiadja.

2012. máj. 22. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem is azt írtam hogy decire pontosan ki tudja számolni de megközelítőlegesen sztem simán jó. (nem OFFnak szántam)
2012. máj. 22. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:
2012. máj. 22. 17:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Mért kéne 100 km-re esnie a következő kútnak?

Mész mondjuk 152 km-t. Előtte tele tankolod. A 152 km-re lévő kúton megint tele. A kútról le tudod olvasni, mennyit tankoltál. Ugyan ennyi fogyott is a 152 km-en, jó közelítéssel.

Ezt a litert elosztod 152-vel és megszorzod 100-zal. Már is megkaptad a 100 km-re vetített fogyasztásodat.

2012. máj. 22. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!