Porsche carrera 997?
Hát fenntartása nem kevés 1.5-2.5 millió forint éves szinten. Motor?3.6 és 3.8-as 6 hengeres benzin motorok. 325/360 lóerő de rengeteg verziója van még a 911-es porschéknak.
Motor élettartama az kb. ugyanannyi mint bármelyik normál autónak, tehát gond nélkül lehet velük 3-400.000 km-t autózni, persze ritka, mivel a karbantartás és fenntartás jelentős így nem sokan tudják ezt vállalni, meg hát nem is erre való ez az autó. De 200.000km-t nagyon gyakran látni Porschekban.
Típushibáit nem igazán tudom neked leírni, mert nem sok van ennek az autónak. Talán amit tudok mondani,hogy a duda rendre beszarik és eszi a hátsó gumikat:D Ezen felül sok hiba nem nagyon jelentkezik.
Hát mondjuk egy olajcsere alaphangon 250.000-350.000 forint, egy db gumi ami kb. 30e km-t bír ki persze ez erősen vezetés függő, szóval darabja legalább 100.000forint, nos ebből kell 4db, tehát máris 1 milliónál vagyunk. Számolj rá biztosítást, a szinte kötelezően megkötendő CASCO-t ami havonta legalább 30-50.000forint, ez egy másik fél 300.000-es mutatvány egy évre, és a kötelező is legalább egy 100-as. Máris 1,5 milliónál vagyunk. Az olajcserén kívül kell állítani rajta kerékfutást, kormányt, futóművet kell cserélni kb. 3-4 évente, féktárcsákat 2 évente, ami szintén fél milliós történet, tehát ha elosztod ezek a költségeket, lehet hogy lesz olyan éved hogy megúszod 800.000-ből, de lehet, hogy lesz olyan amikor 2,5 milliót fizetsz rá. Hát én egyszer pl meghajtottam Nürburgringen, 1 garnítúra gumi kuka, fékeket megkoptattam úgy, hogy kb. 70%-a elment, állíthattam kormányon, kerékösszetartást... Szóval egy szerény 550.000-es történet volt... Viszont élvezetes. Aztán lehet nyugodtan írni, hogy 10e km-enként centírozni a kereket, meghibásodásra nagyon nem kell számítani, de azért elképzelhető!
Szóval így is van ez...:)Hidd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!