Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a teendő ha besült a motor?

Mi a teendő ha besült a motor?

Figyelt kérdés

helló mit kell tenni ha besült a motor? elég ha kicseréljük a hengert+ egy új dugattyú vagy komplett blokkcsere kell?

azért kérdezem mert tetszik ez a motor és érdemes e így megvenni?: [link]

2012. máj. 15. 14:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor (ha a főtengely nem sérült) csak fell kell fúrni + egy hozzá való dugó és mehet.
2012. máj. 15. 15:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Valahogy levenni a hengert, felmérni a helyzetet. Szerintem a hajtókar is elég nagyot kapott ezért érdemes szétszedni, és centrírozni a főtengelyt, ha már kintvan akkor hajtókarcsere, tűgörgők+csapágycsere.

Hengerfúrás, dugattyúcsere és kész.

(az olajpumpát ellenőrizni!)

2012. máj. 15. 15:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet olyan a henger kialakítása hogy fúrni sem lehet. Én már jártam úgy. Olyankor henger +dugó...

Meg a hajtókarcsapágyakat célszerű kicserélni. Azt hogy lett e más baja is szétszedés nélkül nem lehet megtudni.

sőt van amihez mérések kellenek mert szemre se lehet megmondani. De hogy lehet besütni egy ilyen motort? Mert még smson-nál mz-nél megértem de ez azért technika..

2012. máj. 15. 16:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez valószínűleg fúrható ,mert léghűtéses.

ha szerencséd van csak dugó gyűrű és hajtókarcsapágy. +fúrás ára.

2012. máj. 15. 16:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Hat akar szerencsed is lehet, bar az hogy leghutes semmire sem biztositek, NICASIL-os lehet attol meg a henger. Sokszor furni sem kell hiszen egyszeruen kicsiszolhato az odaegett aluminium, persze ha nem tortent tobb. A fotengely meg ha korbefordithato konnyen nem darabos henger dugo nelkul, es nem kotyog, nagy baja nem lehet.
2012. máj. 16. 03:54
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi és ez legtöbb mennyibe kerülne?
2012. máj. 16. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
max 50 körül
2012. máj. 16. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!