Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kell erősitő vagy nem?

Kell erősitő vagy nem?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy szubit állitólag 300 wattos, nemtudom. Méretre se nagy. van rajta 2 rca bemenet és van benne erősitő is. az autórádión is van ugyebár 2 rca bemenet. összekötöttem őket, huztam áramot is a szubinak, de ha nagyon felhangositom akkor elkezd villogni a limiter és kihagyja a basszusokat. azt mondták kell egy erősitő mert ami van a szubiban az nem tudja már annyira felerősiteni a jelet és azért villog. szerintem pedig ha a limiter villog az azt jelenti hogy nemakarja kiégetni a hangszórót és letilt. most akkor kinek van igaza? kell vagy nem az erősítő.
2012. máj. 14. 21:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Az autórádiók általában gyárilag 4x 45-55 wattosak max.

Ha a mélyládád összesen 300w akkor is legkevesebb 150w osak a hangszórók benne. Valóban a fejegységed tilt le mert nem bír annyi teljesítményt adni a mélynek mint amennyit az feltudna venni. A 2 mély kimenetet ne kösd össze 1 kimenetnek mert az is csak ront a dolgokon. Valami kis 2 utas erősítőt célszerű lenne venni hozzá. Nem kell nagy és drága erősítő ,mert az felesleges de így ez tényleg kevés és igazuk van. A limiter csak a terhelést jelzi ez ne zavarjon meg.

2012. máj. 14. 22:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Várjál,,, "van gyári erősítő a sub ban?!

-Efelett az előbb elsiklottam.

-Akkor neked van igazad ,nem bír többet a hangszóród és letilt mielőtt kicsapatnád.

A limitereket hozzákalkulálják az autórádió (kb45-55w) alap erősítéséhez azt ha tovább növelnéd erősítővel semmi értelme nem lenne. Akkor letiltana 10% hangerőn hangosabb nem lenne ennyit érnél el és semmi többet.

2012. máj. 14. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!