Ha Pannóniába a hajtókart felül is tűgörgős hajtókarra cseréltetem akkor milyen arányba kell keverni olajjal a benzint?
Itt 3-ból 2 főtengelycsapágyat is a keverékben lévő olaj ken, valamint gyárilag a hajtókar felső része bronzperselyes, így 1:25-ös keverési arányt ír.
Meg a másik kérdés hogy 95-ös benzinnel mennyi olaj kellene "gépkönyv" szerint? Mert a gépkönyv az 70-80-as oktánszámúhoz írja az olajkeverést.
Az oktánszámhoz nem szokták igazítani az olaj mennyiségét, inkább a kialakításhoz és a terheléshez.
A főtengelycsapágyak nem igénylik annyira az olajat, mint a felső perselyezés, nagyrészt amiatt kell a sok olaj. Ha átszereled tűgörgősre szerintem minden további nélkül leviheted 1:40 környékére az olajmennyiséget. Persze bejáratott motornál, frissen felújítottnál én lehet megmaradnék az 1:33-nál, aztán utána csökkenteném tovább.
Próbálkoztak már mások is ilyennel, emlékeim szerint valamelyik régebbi Kawa hajtókarja az ideális (KX500 vagy hasonló típus), de elmegy a 900-as Wartburgé is.
Nem tudom mekkor a csapszeg a "Varesz"-nál, a Kawáé nagyobb (19-es, a Pancsiké 18-as), így kell még faragni rajta.
1:25-höz? T5 vagy P10?
T5
A gépkönyv ír bejáratott motorhoz 1:25-öt.
Átfutott az agyamon hogy ha lesz pénzem felújíttatom a főtengelyt is. És ha rászánom magam akkor így hogy kevesebb olaj kell tuti olyan hajtókart rakatok bele ami felül is tűgörgős.
Meg gondolom picit jobban is megy a motor ha kevesebb olaj van a benzinbe.
Közben megtaláltam a kollégád kérdését a fórumon ahova járok. Én is itt olvastam pár hónappal ezelőtt amit leírtam. :)
üdv: egy szintén Pannoniás.
Hát azt a műveletet már párszor el kellett végeznem :)
Egyébként akk 20000ft a hajtókar és kb 10000-a munkadíj?
Üdvözletem!
Van egy eladó KX500 hajtókarom csapszeggel és tűgörgővel együtt 10000ft-ért.
Ha érdekel szólj és megbeszéljük. 706061286
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!