Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor ilyen helyzetben...

Most akkor ilyen helyzetben milyen fokozatba kell váltani?

Figyelt kérdés

Tanuló vezető vagyok. Hármasban mentem és pusztán motorféket használva (tehát lábféket nem) lefékeztem az autót gurulásig, amikor is az előttem lévő sor megindult. Már elég lassan mentem (nem tudom pontosan olyan 10 km/h alatt) és visszakapcsoltam kettesbe, erre az oktató elkezdett üvöltözni, hogy mér kettesbe kapcsolok, amikor állunk. Valóban elég lassan mentem, de én úgy tudom, meg ő is azt mondta korábban, hogy mozgó autót nem kapcsolhatok egyesbe.

Most akkor ha már nagyon kicsi a sebesség, de az autó még mozog, akkor visszakapcsolhatok egyesbe vagy akkor hogyan kéne ezt a szituációt megoldani?

2012. máj. 8. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:
HA olyan 10-el mentél akkor jó a kettes. Picit több gáz, és egy kis kuplungcsúsztatás. 1-esbe is rakhattad volna, de szerintem ott rántott volna egyet a nagy motorfék miatt. Akkor meg azért b@szott volna le.
2012. máj. 8. 20:51
 2/9 anonim ***** válasza:

Kettes jó volt.

Az egyes azért van az autókban, hogy megindítsa állóhelyzetből, nem is szokták kihuzatni azt.

2012. máj. 8. 20:56
 3/9 A kérdező kommentje:

De mondjuk kettesbe lehet, hogy a kis sebesség miatt rángatott volna, mert már volt olyan.

Akkor csúsztatott kuplungot kellett volna, vagyis, hogy benyomom és csúszáspontnál tartom?

Más kérdés: ha kettesben mentünk volna volna alapból és úgy lassulok le, ugye nincs benyomva semmilyen pedál, akkor lenyomom a kuplungot és csúszáspontot tartom?

Köszi az eddigi válaszokat is:)

2012. máj. 8. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha kicsi a sebesség, és fulladozni, rángatni kezd a kocsi, akkor kettes fokozatban a kuplungot kell az adott helyzetnek megfelelő mértékkel lenyomni és tartani (ekkor megszűnik a rángatózás), amíg nem gyorsulsz fel. Illetőleg üresbe is lehet tenni, de utóbbit vizsgán és oktató mellett nem szabad csinálni, mert erre beszólnak, sőt buktatnak.
2012. máj. 8. 22:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ahhoz szokj hozzá hogy az oktatók többségének sose lesz jó az ahogy te éppen váltasz. 2-es szerintem jó volt. De ha 1-be raktad volna azért is kiabált volna 90%
2012. máj. 8. 22:55
 6/9 anonim ***** válasza:

"

De mondjuk kettesbe lehet, hogy a kis sebesség miatt rángatott volna, mert már volt olyan. "

Bármilyen autót álló helyzetből el lehet indítani rángatás nélkül 2.-ban. Csak csúsztasd a kuplungot.

2012. máj. 8. 23:05
 7/9 anonim ***** válasza:
A 2-es teljesen jó választás volt.Én a helyedben nem tűrném el hogy üvöltözzön velem az oktató te fizetsz neki és nem azért hogy leüvöltse a fejed hanem hogy MEGTANÍTSON vezetni.Ha ezt gyakran eljátsza hogy üvöltözik ilyen semmi dolgokon én bizony váltanék másik oktatóra.Az én oktatóm nagyon jó fej volt(igaz az ő faterja meg az enyém munkatársak voltak:) ) akármilyen hibát csináltam sose ordított csak max kiröhögött kicsit:D
2012. máj. 9. 07:21
 8/9 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy elég rossz oktató szerintem, legalábbis hülyék a módszerei. Meg néha szerintem rosszul látja a dolgokat és hiába mondom, hogy én már pedig úgy láttam valamit, hogy jó volt, akkor is leüvölt.

Meg például csak úgy néha belenyom a gázba, ahelyett, hogy egy másodperc alatt elmondaná, hogy gyorsítsak, aztán meg elengedi és nem szól, hogy akkor most már átvehetem a pedálokat, hanem csak ott ült és várja.

Már csak 5 alkalom van hátra, úgyhogy most már kihúzom valahogy és ha nem sikerül a vizsga, akkor váltok.

Egyébként mennyire macerás oktatót (esetleg iskolát váltani)?

2012. máj. 9. 10:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Oktatót semennyire - iskolát sem vészes.
2012. máj. 9. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!