Menekültetek már rendőr vagy valamilyen más hivatalos személy elől?
Én motorral idióta rendőrök elől. Tavaj nyáron, a párommal egy 3 napos motoros kirándulásból tértünk hazafelé. Sümegnél a Shell kúton megálltunk tankolni, majd Jánosháza felé vettük az irányt. Párom előbb elindult mint én, mert nekem közbejött még egy gyors telefon. Mikor kifordultam egy kombi opel astra mögé sikerült beállnom és nem idén nyáron lebarnult ifjak ültek benne, és valamit mutogattak, nem igazán lehetett kivenni, hogy mit. Én 2006-os R1-es Yamahával voltam, gondoltam, nem mennek gyorsan kb 70-80kmh-val itt megelőzöm őket, nehogy valamit szórakozzanak ez már úgysem lakott terület de azért sebesség korlátozás van. Kimentem melléjük ráhúztam egy kicsit a sisak plexije még fel is volt hajtva, tehát nem mentem gyorsan, mire látom, hogy jobb oldalról egy fehér focusból erősen felmatricázva és villogóval a tetején hirtelen felindulásból messziről is jól láthatóan 3 agyoniskolázott sünnel, nagyjából 120Le-s 1,4 tonnás autóval utánam eredtek. Hát misem kellett több kicsit meghúztam a gázt a körforgalomig ami kb 3-400 m mondom ha ezt meglátják úgysem akarnak tovább üldözni...
Kihajtottam a körforgalomból és szépen kényelmes 130kmh körül haladtam tovább, mikor a visszapillantóban látom, hogy a messze távolban kék villogóval kaszkadőröket meg szégyenítően tapossa a sz@rját a hülye rendőr... Hát mondom ha így, akkor ok...Aki tudja, hogy hol történt az eset az már röhög, aki nem annak elmondom, hogy ezek után kb. 20km-es 3 kanyarral és 1 faluval "megtűzdelt" sík, nyíl egyenes szakasz következik, ahol az én 200Le-s és 180kg-os motorommal és 78kg-os testsúlyommal kényelmesen kimotoroztam a 270kmh-es sebességet, Persze a rendőrnek gondolom egy 5-6 másodperc után leesett(kb ennyi kellett, hogy elérjem 120-ról a 270-et), hogy vajmi kevés esélye van valaha is elkapni...
Kb. ennyire idióta a rendőrök 99%-a, tisztelet a kivételnek!
NICO
1, anyám nem él, 2, nem rendhagyó, hogy közúton ennyivel menjek és nem is szoktam. 3, Ha kitolod elém az ifádat, lehetséges, hogy kerüljek, illetve nem tudom mennyire vagy tisztában ezeknek a motoroknak a fékrendszerével, de nem az ifáéhoz hasonló a teljesítménye... S mivel ez egy vasárnapi napon volt a forgalom elenyésző volt és a páromon, illetve 1db 2 ütemű trabanton kívül ha jól emlékszem nem előztem meg senkit a kb. 3-4km-es száguldásom során. Végül, de nem utolsó sorban heti 2 alkalommal szoktam pálya-motorozni, amihez megvannak a megfelelő felszereléseim is, illetve vezetéstechnikai tréningeken is mindig részt veszek, ahol történnek váratlan dolgok.
Ha pedig szándékosan kijönnél elém az ifával, hogy "a h...lye b...zi motoros ne száguldozzon itt nekem, majd én megmutatom, neki, had szívjon a kis roh@dék!", valószínű a következő megállódnál ott várnálak, nem éppen baráti felállásban..
Mindenesetre köszön a jókívánságaidat, hasonló szépeket neked is!
"Műsoron kívül mondhatom, hogy az apád f..@szát?":D <-Nem én mondtam, hanem Bajor Imre!
"nem rendhagyó, hogy közúton ennyivel menjek" - tehát gyakori?
Azért arra kíváncsi lennék, hogy amikor meglátlak párszáz méterre, és úgy gondolom, még bőven kiférek eléd, akkor 270-ről hogyan állsz meg. Vagy kerülsz ki, ha esetleg jönnek szembe.
Ha heti két alkalommal pályamotorozol, az jó. Viszont ha nem vagy képes különbséget tenni a pálya és a közút között, az nagy szívás. Nem csak neked. Nagy szívás lehetett volna pl. az általad említett Trabantosnak, aki a tükörben látva, hogy még 200 méterre vagy, vígan elkanyarodhatott volna balra. Te pedig valószínűleg a bal oldali ajtón be, a jobboldalin - darabokban - ki, miközben a benne ülőket is kivégzed.
Persze én tisztában vagyok azzal, hogy Rossi hozzád képest kezdő, hogy gyorsabbak a reflexeid mint egy számítógépnek és jobb a látásod a sasénál. Sőt, mindenki, aki magasról sz@rik a közlekedési szabályokra, ezt képzeli magáról. Aztán ha kiderül, hogy mégsem, akkor már általában késő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!