Hány évesen vezettetek először autót, úgy hogy csak te ültél a kománynál és mindent te csináltál,?
nekem is elég későn sikeredett, de a gyerekemet tuti már 14 évesen tanítgatni fogom.
17 éves voltam, mikor az egyik barátom megtanította az alapokat. elindulás, stb. izzadt mint örömlány a templomban :)
24 éves koromra sikerült megszerezni a jogsit, viszont már úgy mentem a tanfolyamra, hogy tudtam kezelni az autót, lévén, hogy előtte 2 hónapig minden este elmentünk egy kisebb-nagyobb körre és autópályán is vezettem.
nem akartam úgy odamenni, h full kezdő vagyok, és azzal menjen el a drága gyakorlati óra, h megtanulom beindítani a kocsit.
Azért egy gyakorlati óra sem úgy kezdődik, hogy megtanulod beindítani a kocsit. Legalábbis nálam nem így volt.
Apám mellett sokat szerelgettem autókat. Pl tizenévesen be tudtam állítani egy szelephézagot, előgyújtás beállítás meg hasonlók... Elméletben mindent tudtam az autókról, de a rutint akkor sem lehet úgy megszerezni, hogy egyszer-kétszer esténként elmész a környéken egy körre.
Egyébként annak idején az oktatóm el se vitt az utolsó pár órára, mert hogy szerinte felesleges lenne. Akkor ráhagytam, de a mai eszemmel nem hagytam volna. Főleg, mert a kötelező óraszámot így is úgy is ki kellett fizetnem. Na mindegy...
Én örülök, hogy annak idején ahogy lehetett, még gimis koromban megcsináltam a jogsimat. Igaz, hogy nem volt saját autóm, meg egyébként sem vezettem rendszeresen, de később nem sok időm, lehetőségem lett volna rá. Nem jó ezt halogatni. Akkor kell megcsinálni, amikor az embernek van ideje rá. Egyetemen elég sok gyakorlati óránk volt szorgalmi időszakban is. A vizsgaidőszakról nem is beszélve, amikor az embernek szinte wc-re sincs ideje kimenni. Hétvégente ingáztam 400km-eket így akkor sem lett volna sok időm. Aztán két nyelvvizsga, álláskeresés... az a nyomasztó érzés, hogy még 25 évesen is a szülei tartják el az embert, mert nem veszik fel egyelőre sehová, mert pályakezdő. És akkor még ezzel is őket terheljem, hogy kifizessék?! Örülök, hogy nem halogattam ekkorra.
Aztán a munkahelyemen feltétel is volt a jogsi, mert rendszeresen kell céges autóval járnom. Hiába volt már ekkor évek óta jogsim, azért először a budapesti forgalomban furcsa volt, a napi rutin nélkül. De aztán belerázódtam.
Én tuti majd csak az oktatáson fogok először. :/
Apám minden szabályt betart.
17/F
Ha nekem lesz kocsim és gyerekem tuti már 12 évesen hagyom vezetni, és valódi pszihopata sofőr leszek.
"én nem életkorhoz kötném, hanem valami komolyság vagy intelegencia teszthez. "
Jó esetben a kettő egyenesen arányos szokott lenni.
Én 7 évesen apám ölében kormányoztam az autót, 9 évesen pedig már magamban megforditottam az autót az udvaron, félreálltam, stb, de sajnos mostanában nem nagyon engedik hogy vezessek pedig már jól kezelem az autót. Szerencsére azért megyünk néha a haverrel csapatni egy kicsit a mezőn a Pajeróval :D
16 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!