Mi a véleményetek a Benelli 491-es robogóról?
2012. ápr. 27. 19:29
1/7 waland válasza:
Próbáld meg kideríteni, mikor vették át a kínaiak a Benellit, mert ma már ugyanaz gyártja, mint a Keewayt.
2/7 A kérdező kommentje:
Ha jól van fennt a Wikipédián, akkor 2005 szeptemberében vették át a kínaiak.
2012. ápr. 28. 08:24
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor elvileg ez még olasz motor és tudomásom szerint fekvő minarelli blokkos motor.(talán a yamahák is ilyenek, pl az Aerox, de nem vagyok benne biztos)
2012. ápr. 28. 16:39
4/7 waland válasza:
A Minarelli a Yamaha szabvány blokkja, minden Yamahában, régebbi Apriliákban, Malagutikban, MBK-kban (ezek francia japán közös tervezésű robogók) és a 2003 előtti Benellikben van. Szerintem simán a legjobb robogómotor, ha az van benne, akkor motorikusan nem lesz vele sok gondod (kivéve persze ha széthajtották).
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor jól tudtam, köszönöm :) Bízok benne, hogy sikerül egy normálisat kifognom és nem szívom meg vele. :) Holnap megyek meglesni egyet :) Ha nincs benne akksi és kiakarom próbálni, működik-e az önindító akkor a kocsiakksira ráköthetem egy indítási próba erejéig nem?
2012. ápr. 28. 21:35
6/7 waland válasza:
persze, csak annyi áramot vesz fel belőle, amennyi neki kell. De mindenképp próbálj ki minden fontos dolgot: lengéscsillapító, egyenesfutás, gumik, berúgó (egy gagyi berúgóracsni is 3000 körül van), fékek, elektronika, ha autószívatós, akkor hogy ki kapcsolódik-e, mert különben leeszi a gatyád, mennyire húz melegítés után (ha hullámzik a végsebesség környékén, az lehet csak kosz a karbiban - én legalábbis így jártam a Piaggiommal, de kiváló ok lehet alkudozásra). Sok sikert a vásárláshoz.
7/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem délelőtt. Kicsit nehezen akart beindulni, mert kb fél évet állt. Második tulajos(most egy 28 év körüli csajé, csak neki ez erős volt). Az akksi az kuka a sok állástól tönkrement. Eléggé jól húz sec perc alatt fenntvolt a mutató 60-on :) Meg az indexek olyanok voltak, mintha folyamatosan égnének, nem nagyon lehetett észrevenni a villogást, de legalább működik.
Néztem egy F-12-es Malagutit is, de annak valami zörgött a motorjában meg semmi nem világított rajta.
De ez tetszik meg jó is, szerdán el is hozom a csajtól :)
Köszönöm a segítségedet :)
2012. ápr. 29. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!