Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri megcsinálni a B-A1...

Megéri megcsinálni a B-A1 kategóriás képzést vagy inkább vegyek egy segédmotort vagy elég az autó? 50ccm vagy 125ccm?

Figyelt kérdés

Jelenleg "B" jogsim van

A kérdés már csak az mi éri meg jobban: spóroljak a pénzen és elég egy segédmotor vagy tegyem le a "B-A1" képzést ami 37.600 ft + hozzá egy 125ccm motor

és ha már itt tartunk mind a két kategóriának vannak átírási költségei műszaki vagy egyéb nyűgjei?

-persze a legjobb az lenne hogy a legolcsóbban jöjjek ki, viszont azért fölöslegesen nem akarok pénzt kidobni

-mellesleg van egy f astra-m inkább járjak azzal vagy azért érdemes motorba gondolkodni, értem ez alatt hogy jó időben tudok vele járkálni és azért a motor kevesebbet fogyaszt

2012. ápr. 25. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy 50ccm motort vezethetsz maximum B-s jogsival és ha csak olyan motor kell neked akkor kár külön megcsinálnod rá a jogsit. Egyébként néha jobb a motor nekem korlátlan A-s jogsim van és jó időben bizony jó a motor, keveset eszik tudsz vele menni meg néha kisebb helyeken is elmész vele mint egy autóval. Én a bátyám ducatiját használom főleg ilyen időben eléggé lehet spórolni a benzinnel és gyorsabban eljutok vele munkába is. Autómat maximum nagy bevásárlásra veszem elő mert akkor azért kell hely a sok cuccnak :D 27/F
2012. ápr. 25. 20:51
 2/5 A kérdező kommentje:

Na akkor már is egy érv hogy a motor hasznos!

Bár én kicsibe gondolkozok: egy részt még nem igen motoroztam főleg mostanában más részt túl sok pénzt azért nem tudok rá szánni

munkahelyem olyan 30 km-re van ezt a távot segédmotorral nem gond megtenni ?

2012. ápr. 25. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A segédmotor mellett szól viszont, hogy arra csak biztosítás kell, míg egy 125-öst át kell íratni, adózol utána, két évente műszakira hordod.

A nagyobb motoroknál pedig komoly költség a fenntartás is. Van olyan Kawasakis ismerősöm, aki egy szezonban annyit költ gumira, mint amennyiért én 3 éve a Pannóniámat vettem. :) (80e magyar forint vagy akár felette is) A Pancsi egyébként szó nélkül megeszik annyit benzinből mint a Focusom gázolajból (5-5,5 liter/100km ha tolom nekik).

A segédmotorok 60-70-et tudnak általában, azzal szépen nyugodtan el lehet gurulászni. Mondjuk egy 2 km-es egyenes végére én elunnám rajta az életemet, de ha főleg lakott területen belül közlekednél vele akkor jó. Ott nem tűnik fel hogy lassabb, ellentétben az országúttal.

2012. ápr. 26. 00:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Vannak érvek, ellenérvek mindkét kategóriára.

Ha sokat kell lakott területen kívül menni, esetleg nagyobb távolságokat kell megtenni, arra érdemesebb minimum 125-öst venni. Az ugyan valamivel többet fogyaszt, de nagyobb az élettartama, jobban fel lehet vele venni a tempót. Lehet, hogy egy 50-es is tud menni 70-et, de olyan tempóval 1-2 év alatt kileheli a lelkét.

A 125-ösnél viszont van egy rakat költség, ami egy 50-esnél nincs. Vizsgáztatni kell, több a biztosítás (nem tudom, hogy most súlyadót kell-e fizetni nagyobb motor után...).

Szóval helyi közlekedésre autó mellé simán megéri fenntartani egy 50-es motort. Én nyáron csak akkor használok autót, ha valami nagyobb dolgot hurcolni kell. Egyébként bicikli, vagy dongó motor...

2012. ápr. 26. 13:32
 5/5 Esprimo Mobile válasza:
Plusz 1-érv a rendszámos mellett hogy vihetsz utast , én rengeteget hurcolásztam a 125-ös ts-emel ojan csajokat akik még nem utaznak motoron. Egy nönek sem tetszik a ts mz de városban és kanyargós kisforgalmú országúton rutinos fickósan vezetve átértékelik ha rábirod venni öket hogy mögéd üljenek. Persze ha van rá módod inkább egy megbizható japán mocit vegyél (yamaha ybr honda cbf-cbr yamaha mayesty). Most énis 50-es gépet hajtok mert mostanába apámnak kell az mz. Egy piaggio liberty 50 4-T rst-t. Max 2,7-litert eszik 70 a végsebesége a városi 50-es tempóhoz böven elég az ereje. Csak elgondolkodtató hogy egy yamaha ybr is kijön ekkora fogyasztásal és nemcsak 50-es tempóval hajtva. De most ez van, végülis szeretem is mert kezes szép és megbizható ,nagykerekü robogoka. De ha ugy hozza a sors hogy szükségem lessz kétszemélyes motorra, akkor ha lessz anyagi lehetöségem inkább valami olcsó yapán csodát minthogy az mz-t hosszútávra visszakérjem, tul sokat szivatott már. Liberty még nem.okozott csalódást.
2014. dec. 26. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!