Autó vásárlás: Opel Astra F vagy Mitsubishi Lancer GLX?
Sziasztok!
Fontos kérdésem lenne. Első autómat venném és nagyon dilemmázok 2 autó közt. Légyszi ne a külseje alapján döntsetek. A fogyasztás érdekelne elsősorban a legjobban és persze az egyéb váleményeket/tapasztalatokat is szívesen fogadok. Tehát az autók (benzinesek):
-Opel Astra F 1.3-1.6 cm3 közti típusok érdekelnek (még nincs fix kinézve).
Évjáratok 1998-tól fölfele nézegetek és max 170.000 Km-ig
Vagy
-Mitsubishi Lancer 1.3 GLX (ez viszont FIX kinézett típus)
Évjárat: 1998.11 hó, 169.000 Km.
Szerintetek melyik a jobb? Nekem elsőre a Lancer a szimpatikus, de a gyenge motor miatt lehet, hogy nagyobb a fogyasztása az Opelnél? Viszont nem egy opelnél találkoztam, hogy amelyek 1.6 cm3-sek azok KW-ba és Le-be is ugyan annyi mint az 1.3 cm3-as Lancer. Súlyra minkét típus 1 tonna. Elvileg akkor ugyanolyan a teljesítményük a cm3-t eltekintve?
Kérem aki tud az segítsen mert ha a Lancer lenne a jobb akkor nemakarom, hogy elvigyék előlem. Előre is köszönöm!
Illusztrált képek az autókról:
Mitsubishi Lancer:
Opel Astra F
inti:
Köszi a kommentet, pont egy megválaszolatlan kérdésre adtál választ :) ja és jó, hogy mondod a 101 Le-s típust, mert azt is néztem, de akkor azt már felejtem is el. Írtad, hogy 60 és 82 Le köztí 1.4es típus közül válasszak. Nos én ezeket látom a neten:
60 Le 1.4 cm3
90 Le 1.4 16V
75 Le 1.6 Classic Start
Nos a kérdés:
-Tehát itt a 3 közül gyakorlatilag a 60 Le-s opel a megfelelő? Az elvileg 8 szelepes?
-Ha az 1.6 Classic Startot 75 Le-t választom az elvileg NEM 16 szelepes ugye? Mert ennél a típusnál egyiknél sincs kiírva a szelepek száma.
-az 1.4 16 szelepes sokkaltöbbet eszik a sima 60 Le-s 1.4-esnél vagy a Classic Startnál?
Bocsi a rengeteg kérdésért, de aki tudja kérem váalszolja meg.
gomzoli:
benzines típusokat szeretem. Cm3-ban az 1.6 a felső határ nekem, ez igazából adózás szempontjából lényeges. De igazából én is úgy tudom, hogy a nagyobb cm3 típusú dízelek kevesebbet esznek egy kisebb cm3-s benzinesnél.
A 75 Le 1600-as opel nem 16, hanem 8 szelepes, ahogy a 60 Le 1400-as is. Egyébként nem kell mindent elhinni, amit mondanak a 16 szelepes motorokról, az 1,4-es például nagyon jól szerepel a G astrákban is, pörgős, jó motor, és nem sokkal eszik többet(6,5-7) a régebbi 8 szelepesnél, de annál 30-50% több teljesítményt is ad. Az olajat pedig általában csak a kitaposott belű, kopott motorok fogyasztják. Vagy azok, amiknek a tulajdonosa elhitte, hogy elég 30 ezrenként olajat cseréltetni, ráadásul akkor is a 6 ezer Ft-os kannát vette meg. Utána meg csodálkozik...
Az 1,4-es motorban meg lehet bízni, akár 8, akár 16 szelepes. Az 1,6-sal nincs tapasztalatom.
Értem! Most jelenleg 3 típus közt dilemmázok:
1.6 Classic Family 75 Le
1.4 60 Le
1.4 16V 90 Le
De elsősorban az első 2 közt.
Viszont ha valakinek van még Lancer-ről véleménye/tapasztalata, szívesen meghallgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!