Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elég a váltózár és motortérzár...

Elég a váltózár és motortérzár kombinációja egy autó megvédéséhez? 1.5M ft az autó értéke.

Figyelt kérdés
Mennyire nehezíti meg egy tolvaj dolgát? Ti amúgy milyen védelmi eszközöket használtok?
2012. ápr. 24. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Riasztó, vagy esetleg csak villogó piros led látható helyen? :)
2012. ápr. 24. 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Riasztó gyakorlatilag semennyire, indításgátlóval kombinált váltó- és motortérzár inkább.
2012. ápr. 24. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Sokkal jobb mint a semmi, de nem árt valami komolyabb indításgátlós riasztó is, pager funkcióval ,hogy riasszon téged ,ha valaki matat a kocsiban.
2012. ápr. 24. 19:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nem elriasztani, hanem inkább megfogni akarod a tolvajt, akkor a nyitásérzékelővel összekötött mobiltelefon a legcélszerűbb, ami azonnal felhív.

Nem nyomja el az utca zaja, nem gond a távolság és a tolvaj egyébként pirkadat előtt megy lopni, mivel akkor alszik az ember a legmélyebben, ez köztudott...Tehát a hangra és a modern (elektronikusan kiiktatható) riasztókra nem érdemes hagyatkozni.

Persze ezt csak annak ajánlom, aki perverz kéjjel el szeretne beszélgetni az elkövetővel :-)

Ha a rendőri reakcióidőt is beleszámítjuk és szintén tettenérést szeretnénk, akkor érdemes egy műholdas nyomkövető előfizetési díját megérdeklődni, talán olcsóbb, mint a Casco.

Ezeket kombinálva:

Csörög a telefon >>> látom, lopják az autót >>> bekapcsolom a PC-t >>> hívom a rendőröket >>> tájékoztatom őket, merre jár, de főleg hova ért célba a járgány.

2012. ápr. 24. 23:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Milyen autó? Azért nem mindegy, mert másfél milliót érhet egy "új" suzuki, de akár egy gyönyörű szép régebbi fajta Mercedes is!
2012. ápr. 25. 02:57
 6/8 kiflitolvaj ***** válasza:
A telefonos és nyomkövetős cuccokat elég egyszerű kiiktatni, csak egy blokkoló kell hozzá és rögtön nem tud felhívni... Minél tovább tart valamit ellopni, annál nagyobb eséllyel hagyják a fenébe.Konkrétan lopás ellen elég lehet amit írtál, de amit nagyon el akarnak lopni, azt el is fogják, de ez általában nem a te autód ár kategóriája. Orkok feltörései ellen meg elég egy mezei riasztó, vakító leddel. Én cascot használok védelemre, így alszom nyugodtan..
2012. ápr. 25. 03:31
 7/8 A kérdező kommentje:

ez egy BMW e39.

koszi a válaszokat, még várok!

2012. ápr. 28. 16:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy hasonló értékű Polo-m van, váltózárral, motortérzárral, kormányzárral és az alkatrészek megjelölésével (és a gyári védelmi rendszerrel). Mielőtt ezekkel felszereltem a kocsit, megpróbálták ellopni, de szerencsére tetten érte az egyik a szomszéd a tolvajokat. Viszont az évek során szépen eltakarították a Volkswageneket a környékről, már csak az enyém maradt, amit azóta sem bántanak. Szóval nekem ez a kombináció bevált eddig. Én utólagos elektronikus védelmet nem akartam beépíteni, nehogy valami zavar legyen a gyári cuccokkal.
2012. ápr. 30. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!