Autópolírozáshoz mire van szükség?
Tételesen milyen szerek kellenek hozzá. És nagyvonalakban, hogy kell csinálni? Tudtok valami oldalt ahol levan írva, hogy hogy lehet otthon házilag felpolírozni egy kocsit?
Meg minden hasznos tanácsot és észrevételt szívesen fogadok:)
Polírpaszta, meg hozzá valami polírozó cucc(filc, puha rongy...)
Vagy géppel. Ehez ugye kell egy polírozógép meg hozzá való korong.
youtube tele van ilyen videokkal, keress ra hogy auto polish vagy auto detail, lehet hogy azokat a markakat nem tudod megvenni amit ok hasznalnak, de legalabb lesz valami fogalmad, hogy megis hogy kell neki allni.
A parom hive az agyagnak, ami egy marek cucc, olyan mintha agyag meg gyurma lenne es jar hozza egy folyadek. A folyadekot raspricceled a tisztara mosott (szaraz) kocsira majd az agyaggal elkezded dorzsizni. Ez a cucc leszed minden apro retket a kocsirol es utana vegighuzod rajta az ujjad es elajulsz milyen sima lesz a felulet, plusz ha ranezel az agyagra latni fogod rajta a fekete retket. Meg akkor is ha nagyon alaposan mostad le elotte a kocsit akkor is fog leszedni az agyag a lakkba ragadt cuccot.
En sajnos rossz minosegu (olcso) agyagot hasznaltam es sikerult osszequrni a fenyezest, de utana polir pasztaval fenyesse poliroztam a verdat, persze mosas utan, foleg napfenynel latszik, hogy a lakk reteg karcos lett, de pl az o kocsijan nem latszik, mert o jobb minosegu agyagot hasznalt.
Az ablakokat pl. alkohollal szoktam (meg papirtorolkozovel) attorolni, az levisz minden mocskot, zsirt, majd egy ujabb papirtorolkozovel attorlom. Eddig barmilyen rongyot, anyagot, pamutot akarmit hasznaltam foltos maradt, a papirtorolkozo ugy nez ki hasznal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!