Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez lehet valami komolyabb hiba?

Ez lehet valami komolyabb hiba?

Figyelt kérdés

Tegnap délután egy piros lámpánál kellett megállni. A szokásosnál hirtelenebbül fékeztem, mert azt hittem, még átérek, de egy előttem leálló autó miatt már nem ment. A fékezés vége felé, mikor már majdnem leállt a kocsi, de azért még kellett nyomni a féket, azt vettem észre, hogy hirtelen sokkal gyengébben fog a fék, és a kocsi elkezdett egy pillanatra rázkódni. De aztán így is megálltunk. Teljesen pánikba estem, hogy most mi lesz, de azért továbbindultam, és nem lett semmi, simán hazaértünk (kb 3 km), és nem volt több gond a fékezéssel sem. Azóta nem mentem sehova.

Egy öt éves benzines autóról van szó, korábban nem volt semmi baja. Nem tudom, ebből esetleg ki lehet-e következtetni, hogy mi történhetett, vagy ha nem, szükséges lenne megnézetni egy szerelővel?

2012. ápr. 17. 15:42
 1/8 anonim válasza:
Nálam a kocsi mindig ugyanott szokott rázkódni: a 6-os úton Budapest felé az autópályákhoz való lehajtás előtti piros lámpánál. Rájöttem, hogy ott az út ilyen.
2012. ápr. 17. 16:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Van ABS az autóban? Mert ha igen, akkor az lépett működésbe az erős fékezéskor. És attól "rázkódott". Ha nincs, akkor valami probléma van.
2012. ápr. 17. 16:02
 3/8 anonim ***** válasza:
ABS
2012. ápr. 17. 16:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Van ABS, de erre nem is gondoltam. Az út rendben volt. Bp. Vörösvári út.
2012. ápr. 17. 16:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor ne aggódj. Ilyen amikor az ABS "dolgozik". Egy biztonságos helyen próbáld majd ki. :)
2012. ápr. 17. 16:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm még egyszer, hogy megint tanulhattam. Utánanéztem a wikipedián az ABS-nek, és tényleg teljesen beillik a képbe, ami történt velem. Bár én úgy emlékszem, fékeztem már ennél erősebbet is, és akkor ez nem indult be. De nem akarom túlragozni, mert itt biztos az ABS lehetett.
2012. ápr. 17. 16:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Oké,hogy fékeztél máshol erősebben is,de ez függ az út-kerék kapcsolattól.Ha jégen fékezel kisebb erőhatásra lép működésbe,mint,ha pl. a hungaroringen tennéd ezt.
2012. ápr. 17. 17:42
 8/8 WhiteLabel ***** válasza:
igen az abs arra való, hogy ne csússzon a kerék, ezért "szaggat"
2012. ápr. 17. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!