Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 18. 000km utnán mit kéne...

18. 000km utnán mit kéne robogón átnézni, cserélni?

Figyelt kérdés
Eddig csak légszűrő, gyertya, benzinszűrő lett cserélve, semmi más, csak benzinmeg olaj és irány...azonban 18e kmnél járunk, és túrázok is vele...a motor egy 50ccm-s Kymco grand dink.

2012. ápr. 14. 19:18
 1/7 anonim ***** válasza:

ékszíj, görgők, fékbetét, féktárcsa ha nagyon elvan kopva --->ezek az alapok

de én néznék a hengerben egy kompressziót és ha nincs meg a megadott kompresszió akkor fúrnám és fennék bele egy új dugattyút de lehet h elég a gyűrű is.

Gumik állapota!!!

Kb ennyi sztem de majd írnak biztos majd:D

2012. ápr. 14. 20:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Minden mást.

Komplett állapotfelmérést lenne érdemes csinálni, és ami olyan állapotban van azt cserélni, a gumi és kopó alkatrészeket mindenképp cserélném, plusz előadnék egy általános karbantartást az egész gépen.

2012. ápr. 14. 21:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem..szíjat már beszereztem, görgőket kéne..igazából 1-2 hónap és kategóriát váltok, de azért ..:)
2012. ápr. 14. 21:27
 4/7 anonim válasza:
egy két hónapért semmit sem :) az én 125-ös Kymco-m 21.000-nél van, most mértem az ékszíjat, még szervíz limit alatt van. A legjobb az állapotfelmérés, a szelephézagállítást 2000km-enként javasolják,de azt én sem tartom, azt már biztos be kell lőni :)
2012. máj. 27. 21:17
 5/7 A kérdező kommentje:

na most 21 500km van benne, most cserélték görgőt, szíjat, de fullgáznál olyan érzés mintha 8as lenne az első kerékbe, meg eléggé zakatoló hangot hallok.

meg görgőcsere után 70 a vége és nem 75 azért lehet mert kisebb görgő van benne?

2012. máj. 29. 22:13
 6/7 anonim válasza:
a zakatoló hang az első keréktől, az lehet kiegyensúlozatlansági gond(első gumi pl nem egyenletesen kopik, vagy fel van ütve az első felni, leesett a kiegyensúlyozó súly..) viszont ha pl motorfékezésnél berezonál az első kormány, az akkor a kormányműcsapágyazás. Sztem nézd át, vagy ha nagy falat, szerelő, jobban jársz mint a kórházzal, ha elszálsz egy bucka után!!
2012. jún. 5. 04:12
 7/7 A kérdező kommentje:

igen, a gumik még egyáltalán nem voltak cserélve, és én is ott elől tippeltem hogy ott lehet gomb...ha felrakom a lábam a tartóra érezni is lehet hogy ott van valami..:S

majd ma viszem szervízbe hogy mi a helyzet.

2012. jún. 5. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!