Mi kerül 150 ezer ft-ba egy vezérműszíj cserén?
Apám vitte a kocsit szervizbe(olajcsere meg ilyesmi) és mondták, ha 5éves lesz a kocsi, cserélni kell a vezérműszíjat(+görgők stb). Azt mondták, mindez 150 rugó!!!
Mi kerül ennyibe rajta??
Egyébként 1.4-es Seat Cordoba, szóval még csak nem is az a premium kategória.
Illetve kb 8 éve volt egy régebbi Cordobánk, azon kb max 35-ből kijött a vezérműszíj csere. Akkor mi történt, hogy azóta ennyi lett?
Ritka amelyik autón az évek számával mérik a vezérműszíj csere idejét!
Bár a szíj is öregszik, de a mai autóknál leginkább 100000 km körül szokták cserélni!
Amúgy is kissé drága az a szerviz. A legdrágább szett amit láttam most a neten 50e alatt van (vízpunpa, feszítő, szíj...), egy százas munkadíj nem semmi! Még akkor is sok, ha közben olajat és szűrőket is cserélnek!
Szerintem.
Köszi a válaszokat!!
Hát vagy 5év a csere, vagy X km. Állítólag 5 év alatt tönkremegy úgy, hogy akár el is szakadhat.
Ezen gondolkozik a fater hogy majd megveszi ő a dolgokat, és legfeljebb egy szervízben berakatja.
Amúgy ja márkaszerviz, csinálnak ott Skodát VW-t, Seatot meg VW haszongépjárműveket.
Egyébként régen az ügyfél ott volt szem előtt elöl, most viszont hátra eldugták a francba a várakozó helyet, hogy csak ne is lássák...
csak a márkaszervízben lehetnek ilyen pofátlanok.
ismerősöm alteájában gebax volt a váltóval. mondtak neki 1 millát. aztán a fickó 250ből megoldotta.
ez egy nagyon kemény átkurjantás lesz.
inkább vidd valami normális maszekhoz, ő jóval olcsóbban kihozza.
150 az rengeteg.
Nekem egy S80-as Volvom van. Nemrég cseréltettem komplett vezérlést, plusz mellé még egy olajcsere is volt minden szűrővel és váltó olajjal együtt 120-ért.
hát ja eléggé lehúzás... Nem tudom mire fel kérnek el ennyit... és ez olajcsere nélkül ennyi!!
Egyébként pont h minél lejjebb kellene vinni az árakat, mert több helyen kérdezte a fater h vállalnak-e szervizelést(most olajcsere volt) és mondták pár helyen h nem, mert egyre kevesebben viszik a kocsit szervizbe, mert nincs pénzük.
Nekem van egy Fabiam, majd kell benne hűtőt cserélni, valami 50et vagy még többet mondtak munkadíj nélkül, az egyik maszek ismerős meg mondta h meg tudja oldani 15ből beszereléssel...
A gyártók 4-5 évente ajánják kicserélni a vezézműszettet.
A Cordoba 1.4-esbe 80 000km-enként ajánlatos kicserélni.
Vezérműszett elég bután van megoldva ebbe a motorba.
2 DB vezérműszij,2 DB Vezető görgő,2 db Feszitőgörgő,1 db Vizpumpa.
AZ alkatrész ára 80-95 ezer forint közt mozog.
A vizpumpa nélküli szett 50-60 ezer forint.De azt is érdemes cserélni.
Ebből kiderül hogy kb 50 ezer forint a munkadij.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!