Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szét lehet hajtani egy automat...

Szét lehet hajtani egy automata váltós kocsit?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 12. 13:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Miert ne lehetne! kerdes mit ertesz szethajtasaon? Mert az automata valto nem gatolja meg az emebert a hulyeseg kivitelezeseben. Ha hidegen talpalod akkor mindegy milyen valto, ha alaszeded a kormanyt az elsokerekes autonal es rugatod akkor mindegy milyen valto, ha behuzod az elovalaszto kart 1-de es szabalyozason kozlekedsz akkor mindegy milyen valto, ha minden kanyart padlogazon veszel be es belemesz az osszes godorbe eszetlenul, mindegy milyen valto..es sorolhatnam...
2012. ápr. 12. 13:37
 2/5 A kérdező kommentje:

oké értem mire gondolsz igazad van,a hülyeség ellen az automata váltó sem véd meg :) (Hmm ez még mondásnak is elmenne,majd megtanítom a gyerekeimnek :))

Szóval arra gondoltam,hogy ha veszek automatát,akkor az lehet-e némi garancia arra hogy az auto nem volt minden lámpánál 7000-ig huzatva meg ütve...de végül is a kommentedből rájöttem hogy hülyeséget kérdeztem..mert aki hülye az kinyírja bármelyik kocsit,aki meg ésszel vezet az meg a váltósat sem...

2012. ápr. 12. 14:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért az automatásokat ritkán "üvegelik". Szerintem esélyesebb, hogy kevesebbszer volt a fordulatszámmérő mutatója piros zónában, mint egy hasonló manuálisé.

Nekem pl 2500 fölé nagyon ritkán megy a fordulat, pedig benzines :)

2012. ápr. 12. 15:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Így van.

A Régi olajkavarós automatát nehéz széthajtani, mert maga a váltó nem sérül annyira, inkább a motor. De ha pl.: Túl nehéz utánfutót kötsz utána, akkor túlmelegedhet stb...

Az újabb, pl.: DSG váltót könnyebb kinyírni, mert abban ugyanúgy kuplungtárcsa stb van, a "régi" DSG nél meglehetett csinálni, hogy beteszed 5ösbe és nyomod a gázd... magyarul 'ég' a kuplung.

2012. ápr. 12. 15:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen az utolso kettovel teljes mertekig egyetertek, aki falabu es nem ert a kezi valtohoz, annal igencsak elonyosen hat az auto elettartamara...ha csak a motort es hajtaslancot vesszuk figyelembe, de aki sportosan vagy teljesen noermalisan vezet annal mar majdnem mindegy...
2012. ápr. 13. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!